Updates Coronavirus

Bericht:

Op dit moment heeft de hele wereld te kampen met COVID-19 oftewel het Coronavirus. Het bestuur volgt de adviezen van het RIVM, het NOC*NSF, de NDB en daarnaast de maatregelen van het kabinet op. Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Check ook de website van de NDB via Coronadossier & F.A.Q. NDB.

 

Update 24-08-2020:

De Nederlandse Dartsbond heeft vanavond de FDB, en ook de andere lidorganisaties, geadviseerd om de regionale competities uit te stellen. Vandaar dat wij onze leden op deze wijze willen informeren dat wij op 1 september NIET gaan starten met onze dinsdagavondcompetitie.

Uiteraard betreuren wij dat deze beslissing gemaakt moet worden, maar wij staan als bestuur wel volledig achter het advies van de NDB. Wij gaan als bestuur op zeer korte termijn om de tafel om de details en gevolgen te bespreken. Dat wil zeggen dat wij op dit moment nog niet op details kunnen ingaan over de nieuwe startdatum van de competitie, gevolgen voor de FDB-ranking of vragen over de contributie. Voor meer informatie over het bericht van de NDB verwijzen wij jullie naar de website van de NDB of het bijgevoegde PDF-document.

Zoals jullie vast begrijpen willen wij met een goed doordacht plan komen en dat kan niet over “één nacht ijs” besloten worden. Zodra wij nieuws hebben zullen wij dit zo spoedig mogelijk via de website, Facebook en Teambeheer richting onze leden communiceren!

Bestuur FDB

 

 

 

 

 


Update 08-07-2020:

Zoals sommigen van jullie wellicht hebben meegekregen via andere kanalen is er een versoepeling gecommuniceerd omtrent de dartssport. Hierdoor heeft het bestuur besloten om de inschrijfperiode te verlengen. Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar het bericht op onderstaande pagina.

https://www.fdbdarts.nl/inschrijfperiode-dinsdagavondcompetitie-verlengd/

 

Bestuur FDB

 

 

 

 


 

Update 01-07-2020:

Het streven van het bestuur van de FDB is om in september 2020 te starten met de Dinsdagavondcompetitie van 2020/2021. Voor meer informatie verwijs ik jullie naar een separaat bericht op deze website. Hier is o.a. ook het sportprotocol te vinden. Je kunt ook altijd nog even kijken op de website van de NDB; zij zijn de contactpersoon met het NOC*NSF en de de Nederlandse overheid.

https://www.fdbdarts.nl/inschrijving-seizoen-2020-2021/
https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4075-sportprotocol-op-aangeven-van-de-knbb-en-ndb-aangepast

Bestuur FDB

 

 

 

 Update 30-04-2020:

Kortgeleden is er wederom vanuit de overheid een persconferentie geweest omtrent het Coronavirus. Alle maatregelen die genoemd zijn hebben ook zeker invloed op ons, maar met name de horeca. Als bond zijn wij afhankelijk van de horeca, want dit betreft de speellocaties van de teams.

Competitie 2020/2021 & inschrijving
Op dit moment zijn er logischerwijs veel vragen over de start van het seizoen 2020/2021. Het streven is nog altijd om in september te starten met het nieuwe seizoen en voor de start nog een ALV en Captainsvergadering te plannen. Ook hier zijn wij afhankelijk van de maatregelen die worden opgelegd/gehandhaafd door de overheid en uiteraard de ontwikkeling van het virus. Hierop kunnen we dus nog geen zinnig antwoord geven en daarom vragen wij (nogmaals) het geduld van onze leden.

ALV
Zoals vermeld willen/moeten wij als bond een Algemene Ledenvergadering organiseren voor onze leden. Ook hier kunnen wij nog geen datum voor prikken. Zodra de overheid bepaalt dat er weer bijeenkomsten mogen worden gehouden; dan zullen wij de datum z.s.m. communiceren via de website, Facebook en Teambeheer.

Toernooien
De toernooien welke tot nader order zijn uitgesteld (zie update van 24/03/2020) blijven deze status houden. Als bestuur zien wij nog de mogelijkheid om deze toernooien te organiseren voordat het nieuwe seizoen gaat beginnen. Zoals het nu staat zijn evenementen tot 1 september niet toegestaan, maar mocht het zo zijn dat dit voor 1 september toch mogelijk is, dan gaan wij deze evenementen alsnog organiseren.

Uiteraard komen wij weer met een update als er iets nieuws te melden is. Indien er vragen zijn neem dan vooral contact met ons op.

Bestuur FDB

 

 

 

 


 

Update 24-03-2020:

Zoals jullie ongetwijfeld meegekregen hebben heeft het kabinet een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus te bestrijden. Alle maatregelen (zoals sluiting scholen, sportverenigingen, eet- en drinkgelegenheden) gelden vooralsnog t/m maandag 6 april. Het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd  personen die aanvankelijk van toepassing was, verdwijnt. Tevens geldt er tot 1 juni een samenscholingsverbod, vanaf 3 personen of meer. Voor onze dartssport betekent dit dat onze speellocaties tot en met 6 april zeker dicht blijven en we tot 1 juni geen competities, toernooien en/of evenementen gaan organiseren.

Dit heeft de volgende gevolgen:

Competitie & Beker
De Dinsdagavondcompetitie & Bekercompetitie gaan wij nietig verklaren; we beginnen het seizoen 2020/2021 met een schone lei. Er worden dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld. Dat betekent dat er geen kampioenen zijn, geen promoties en ook geen degradaties. Teams die zich inschrijven voor het volgende seizoen spelen dus volgend jaar in dezelfde divisie als waar ze dit seizoen gestart zijn. Mochten er teams stoppen en zich niet inschrijven voor volgend seizoen, dan worden die plekken vanuit een lagere divisie aangevuld. De teams die na de 1e speelhelft van seizoen 2019/2020 bovenaan zijn geëindigd komen hiervoor dan eventueel in aanmerking.

FDB Ranking, Gesloten Fries & Friese Darts Trophy
Zoals al eerder vermeld komen de 7e & 8e FDB-ranking te vervallen. Echter, het Gesloten Fries wordt tot nader bericht uitgesteld. Mocht het Gesloten Fries alsnog gespeeld kunnen worden na 1 juni, dan wordt er op die (nog nader te bepalen) dag alsnog gespeeld om het Fries Kampioenschap. Tijdens het Gesloten Fries kunnen, net zoals vorig jaar, nog rankingpunten behaald worden. Wie na afloop van het Gesloten Fries de meeste punten heeft behaald op de wél gespeeld rankings, wordt uitgeroepen tot Rankingkampioen. Daarnaast wordt ook de Friese Darts Trophy tot nader bericht uitgesteld.

K.O.ppels
Bij deze competitie zijn we gestrand bij de halve finales. Het plan is om de halve finales en de finale op één middag óf avond te gaan spelen. Ook hier zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus. Deze competitie is daarom tot nader bericht uitgesteld.

LaCo
De NDB heeft besloten om het huidige seizoen nietig te verklaren. Er zullen dus geen kampioenen worden benoemd. Wel zal, indien mogelijk en afhankelijk van de inschrijvingen, de competitie volgend jaar opnieuw starten zoals dit seizoen gestart was.

Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering wordt tot nader bericht uitgesteld. Zodra er bekend wordt gemaakt dat de horeca zijn deuren weer mag openen zullen wij z.s.m. een datum bekend maken.

De FDB betreurt deze beslissingen te moeten maken, maar gezien de huidige situatie in Nederland en de rest van de wereld is dit de enige logische uitkomst. We beseffen dat we als sport nu even pas op de plaats moeten maken voor een uitdagende crisis met gevolgen die niemand nog kan overzien.

Wij wensen jullie veel succes en vooral een goede gezondheid toe in de komende dagen en weken.
Indien er vragen zijn neem dan vooral contact met ons op.

Bestuur FDB

 

 

 

 


 

Update 18-03-2020:

Het bestuur van de FDB heeft de afgelopen dagen nauw contact gehouden en vandaag via Skype een bestuursvergadering gehouden over hoe nu verder. Zoals reeds bekend is de Dinsdagavondcompetitie en Bekercompetitie stopgezet tot tenminste 6 april. Dit geldt ook voor de landelijke competities en de Rankingtoernooien.

Competities
In het meest gunstige geval kunnen we op 7 april weer van start met de competities, maar die zekerheid is er op dit moment absoluut nog niet. Wij houden de komende periode de landelijke berichtgeving in de gaten en zullen vervolgens hierop acteren. Wij kunnen op dit moment nog geen concrete mededelingen doen over het verdere verloop van de competities.

Rankingtoernooien
Zoals eerder vermeld zijn de laatste 2 reguliere rankingtoernooien komen te vervallen. We zullen ons uiterste best doen om te kijken of er nog tussen 6 april en het Gesloten Fries ruimte is om 1 rankingtoernooi in te passen. Ook hier zijn we afhankelijk van de landelijke berichtgeving.

Algemeen
Uiteraard zijn we ook afhankelijk van de horeca als speelgelegenheden. Mocht de overheid beslissen om de horeca langer te sluiten, dan heeft dat invloed op ons vervolg. Nogmaals; zodra wij meer informatie hebben zullen wij jullie op de hoogte brengen over mogelijk vervolgstappen. Dit communiceren wij via een update in dit nieuwsbericht, via Facebook, via Teambeheer en ook via directe mails naar de captains.

Wij hopen op jullie begrip in deze lastige situatie.

Bestuur FDB


 

Origineel bericht 12-03-2020:

Bovenstaande betekent concreet dat alle wedstrijden die worden georganiseerd door de FDB worden afgelast óf komen te vervallen. Dit heeft de volgende consequenties:

  • FDB-rankings gepland op 15 maart & 5 april: komen te vervallen (worden dus ook niet verplaatst!)
  • Dinsdagavondcompetitie: alle geplande wedstrijden in maart zijn geannuleerd
  • Bekercompetitie: alle geplande wedstrijden in maart zijn geannuleerd
  • K.O.ppels: de loting voor de halve finales wordt uitgesteld tot nader bericht
  • LaCo: alle geplande wedstrijden in maart zijn geannuleerd

Daarnaast willen wij onze leden vragen om hun verantwoordelijkheid te nemen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en willen jullie dan ook oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep-bijeenkomsten af te gelasten.

Wij realiseren ons dat dit vele uitdagingen geeft richting het einde van onze competities & toernooien.
Zodra er wederom nieuwe ontwikkelingen zijn horen jullie uiteraard van ons.

Bestuur FDB

Reacties:

Laat een reactie achter