Inschrijving seizoen 2020/2021

Bericht:

Als gevolg van de coronacrisis hebben we te maken met een onzekere situatie. Doordat we ons aan allerlei maatregelen moeten houden, heeft het bestuur gewacht totdat hier duidelijkheid over was. Vanuit NOC*NSF en NDB is het doel om vanaf 1 september 2020 weer regionale dartwedstrijden te kunnen organiseren.

Ook zijn er beperkingen waardoor de competitie er komend seizoen niet helemaal hetzelfde uit zal zien als dat we gewend zijn. Een aantal speelgelegenheden kan niet hetzelfde aantal teams laten spelen doordat er onderling altijd minimaal 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

Zie protocol: https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4075-sportprotocol-op-aangeven-van-de-knbb-en-ndb-aangepast

Speelavond
Om zoveel mogelijk teams te laten deelnemen en niet in de laatste plaats om de horeca tegemoet te komen, is besloten om de mogelijkheid te bieden om van de vaste speelavond af te wijken. Het zal tijdelijk mogelijk zijn om te spelen op maandag t/m donderdag. Waarbij de keuze van het thuisteam leidend zal zijn voor de avond waarop er gespeeld wordt.

Wij verwachten dat een klein deel van alle teams hier gebruik van zal maken waardoor een deel van de wedstrijden niet op dinsdagavond gespeeld zal worden. Uiteraard krijgt elk team van te voren een speelschema. Dit vraagt wellicht om aanpassing maar op deze wijze krijgen alle teams een kans om weer competitie te darten en hoeven de horecaondernemers niet nog meer verlies te lijden als blijkt dat ze niet alle teams meer kunnen laten spelen.

Hoeveel teams er per avond kunnen spelen, dienen de captains te overleggen met de lokaliteitenhouder. Het naleven van de maatregelen is de verantwoordelijkheid van de speelgelegenheid.

Bekerwedstrijden
We hebben veel klachten gekregen over niet-gespeelde bekerwedstrijden. Als je bij de inschrijving kiest voor deelname aan de bekercompetitie, is het team verplicht de wedstrijden te spelen. Bij onreglementair afwezig, volgen 3 strafpunten voor de reguliere competitie. Neem dus voordat je een wedstrijd afzegt contact op met de wedstrijdleiding voordat je iets meld aan de tegenstander. Denk dus ook heel goed na of je wel aan de beker wilt deelnemen.

Verzetten van wedstrijden
Het verzetten van wedstrijden heeft afgelopen seizoenen veel problemen opgeleverd. Conform onze reglementen mag er al niet verzet worden. We zijn hier altijd coulant mee omgegaan. Echter krijgen we er steeds meer klachten over. Derhalve hebben we besloten om verzetten helemaal te verbieden. Zolang je 3 spelers op papier kunt krijgen moet er gespeeld worden. Lukt dit niet dan verlies je reglementair de wedstrijd.  Dit komt dus overeen met claimen. Echter is dan uitstellen absoluut verboden. Wel mag nog steeds in dezelfde week of nog eerder de wedstrijd gespeeld worden, zolang de uitslag maar voor vrijdag 20:00 uur in de geplande speelweek ingevoerd is. De strafpunten voor 2 of meer verzette wedstrijden komen dan dus ook te vervallen.

Captainsvergadering
Door de verdere ontwikkeling van Teambeheer is het niet meer nodig om pasjes en wedstrijdformulieren uit te delen. Hierdoor komt de noodzaak van een captainsvergadering ook te vervallen. Op de website zal een wedstrijdformulier te downloaden zijn voor noodgevallen. Later volgt meer informatie over deze ontwikkelingen.

Contributie
Doordat we nog geen ALV hebben kunnen houden, heeft het bestuur het besluit genomen om de contributie voor komend seizoen niet te verhogen.

Inschrijving seizoen 2020/2021
De inschrijving voor het seizoen 2020-2021 is geopend! Tot 3 juli a.s. is het mogelijk alle bestaande teams én nieuwe teams in te schrijven. Hierdoor kunnen wij op tijd beginnen met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Maar wacht uiteraard niet te lang met inschrijven en verzeker je van deelname aan de nieuwe competitie!

Net als vorig jaar vinden de inschrijvingen geheel online plaats. Middels een stappenplan zul je door de inschrijfprocedure geloodst worden. Klik bovenaan de site op het menu Inschrijven 2020-2021 en daar zal het volledige stappenplan te zien zijn. Alle vijf de stappen moeten worden voltooid, anders is de inschrijving niet geldig.

Alle captains hebben een inschrijflink ontvangen, mocht je deze onverhoopt niet hebben ontvangen kun je deze link gebruiken: http://www.teambeheer.nl/inschrijven/?d=25

Deze link is ook te gebruiken voor het inschrijven van nieuwe teams. Op de inlogpagina (gebruik je gegevens van het seizoen 2019-2020) tref je ook de knop ‘nieuw team’. Vul je e-mailadres in en volg de instructies uit de e-mail. De mail kan ook in de SPAM box binnen komen, controleer dit dus eerst goed voordat je contact opneemt dat iets niet goed gaat.

Let bij inschrijving goed op dat er een opmerkingen veld is waarin aangegeven kan worden of teams samen thuis willen spelen of juist niet. Voor een correcte verwerking dient dit hier vermeld te worden en niet een separate e-mail. Let hier dus goed op.

We proberen zoveel mogelijk van deze wensen te vervullen maar door omstandigheden kan het zijn dat er vanaf geweken moet worden. Tevens vragen we jullie om in dit veld ook aan te geven hoeveel banen de locatie heeft. Dit is voor ons erg belangrijk qua indeling.

Indeling competitie
Qua indeling van de teams zal elk bestaande team weer uitkomen in dezelfde divisie waar ze het seizoen 2019/2020 ook in zaten. Enkel als er teams dit seizoen niet inschrijven kan het zijn dat er  teams doorgeschoven moeten worden om volledige poules te krijgen, dan kan er een team alsnog naar een hoge niveau gaan. Mocht je dit absoluut niet willen als team meld dit dan bij de inschrijving in het mededelingen veld. De verwachting is dat de competitie start in de eerste week van september.

Mocht er iets niet lukken of heb je nog vragen?
Mail dan de Ledenadministratie op ledenadministratie@fdbdarts.nl.

Reacties:

Reacties

 1. akkie vandijk 25/06/2020 - Reageer

  hallo ik wil ons team inschrijven heb alleen geen inlogcodes meer ..zou u die mij zo snel moh=gleijk kunnen sturen ..m.v.g akkie van dijk bitches off darts

  • FDBdarts 29/06/2020 - Reageer

   Als het goed is, dan is dit inmiddels opgelost!

 2. Frans Thiesky 27/06/2020 - Reageer

  Team Survivors 3A, 9 juni 2020 ingeschreven maar tot op heden heeft de speellocatie nog geen betalingsopdracht ontvangen.
  Mvg Frans Thiesky

  • FDBdarts 29/06/2020 - Reageer

   Is als het goed is opgelost. Zoniet, neem dan even contact op met de administratie (zie contact Bestuur).

 3. Erik 02/07/2020 - Reageer

  Kan het alleen vanavond nog of morgen ook nog
  Wacht nog op de speellocatie

  • FDBdarts 08/07/2020 - Reageer

   De inschrijving is heropend, inschrijven kan tot en met 12 juli.

 4. Erik 09/07/2020 - Reageer

  Als het goed is het gelukt

 5. Frans Thiesky 14/08/2020 - Reageer

  Spelerslijst Survivors (3D) klopt niet, dus ook niet van Hert D1 (4D)

Laat een reactie achter