Uitnodiging Bijzondere Algemene Ledenvergadering

Bericht:

Beste leden,

Na de eerdere aankondiging via teambeheer aan de captains en reservecaptains volgt hierbij de uitnodiging voor alle leden voor de BALV.

Het bestuur van de FDB roept alle leden op voor een bijzondere algemene ledenvergadering. In deze vergadering wordt de mogelijke nieuwe competitie-opzet besproken.

Tijdens de ALV’s van de afgelopen twee jaar zijn er meerdere verzoeken gekomen om de competitie-opzet te veranderen om meer spanning in de competitie te behouden. Hiervoor zijn door de leden een aantal opties gegeven.

Hiermee is het bestuur van de FDB aan de slag gegaan en heeft een aantal opties uitgewerkt. Deze willen we aan jullie presenteren tijdens de BALV op:

18 maart 2019

In deze BALV zullen de drie verschillende opties gepresenteerd worden, waarbij uitleg wordt gegeven over de opzet zelf en over de mogelijke gevolgen voor de lopende competitie. Uiteindelijk zal er gestemd worden welke optie het zal gaan worden. Optie A, optie B of optie C.

Wij roepen daarom alle leden op om 18 maart 2019 aanwezig te zijn op deze BALV. Deze wordt gehouden in “De 2 Gemeenten” te Irnsum. Start van de BALV is om 20:00 uur.

Bij binnenkomst dienen alle leden zich te melden. Er wordt een presentielijst bijgehouden zodat we precies weten hoeveel aanwezigen er zijn.

Onderstaand alvast een hele korte weergave van de opties, voor een uitgebreidere toelichting verzoeken wij jullie naar de BALV te komen.

 

 

Nieuwe Competitie-opzet:

Optie A: poules gaan naar 16 teams. Er wordt een halve competitie gespeeld. Na deze 15 wedstrijden wordt de poule opgesplitst in een kampioenspoule en een degradatiepoule van elk 8 teams. Deze spelen een dan een volledige competitie.

Optie B: poules gaan naar 12 teams. Er wordt wederom een halve competitie gespeeld. Na 11 wedstrijden opsplitsing in kampioenspoule en degradatiepoule. Ook dit is een volledige competitie. Deze optie heeft echter gevolgen voor de promotie/degradatieregeling en kan daardoor pas ingaan met seizoen 2020/2021.

Optie C: alles blijft zoals het nu is.


Teamgame:

Daarnaast is het verzoek binnen gekomen om de teamgame te evalueren. Er is veel te doen om deze wedstrijd. Daarom willen wij het volgende voorstellen:

Optie 1:  in de 1ste divisie komt de teamgame te vervallen en wordt vervangen door een Round Robin.

Optie 2: in de 1ste en 2dedivisie komt de teamgame te vervallen en wordt vervangen door een Round Robin.

Optie 3:  in 1ste, 2de en 3de divisie komt de teamgame te vervallen en wordt vervangen door een Round Robin.

Optie 4: er verandert niets en teamgame blijft bestaan.

 

Namens het bestuur,

Jacco Louwrink
Competitieleider FDB

Reacties:

Reacties

 1. Freek komrij 03/03/2019 - Reageer

  Begrijp ik het goed ; A aantal wedstrijden per seizoen 15 en 14 dus 29 maal. B 11 en 10 dus slechts 2 maal?

  • FDBdarts 04/03/2019 - Reageer

   Alles wordt duidelijk gemaakt tijdens de BALV; vandaar ook de uitnodiging.

 2. Freek komrij 03/03/2019 - Reageer

  Hoeveel speelronde zitten er in totaal in een seizoen bij optie A en hoeveel bij optie B?

  • FDBdarts 04/03/2019 - Reageer

   Dat wordt allemaal duidelijk tijdens de BALV

Laat een reactie achter