Tijdelijk stilleggen Dinsdagavondcompetitie

Bericht:

Vrijdag 12 november heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen gelden van 13-11-2021 tot en met 3-12-2021. De Dinsdagavondcompetitie is hierdoor voor 3 weken stilgelegd. Onze belangrijkste partners in de competitie, de horeca, moeten om 20:00 uur al sluiten.

De volgende scenario’s hebben wij uitgewerkt en afhankelijk van de volgende communicatie vanuit de overheid zullen wij een bepaald scenario volgen.

Scenario 1: 3 weken lockdown
De eerstvolgende speeldag na de lockdown is op 7 december. Dit betekent dat de wedstrijden die normaal gesproken werden gespeeld op 16, 23 & 30 november moeten worden verplaatst. Deze wedstrijden kunnen worden ingehaald op 28 december, 4 januari & 11 januari. Direct gevolg hiervan is dat de 2e helft van de competitie en de bekerwedstrijden ook gaan verschuiven. De consequentie is dat er maar 1 week gaat zitten tussen de laatste speelronde en de Landelijke Kampioenschappen van de NDB.

Scenario 2: 3 tot 6 weken lockdown
De Bekercompetitie wordt volledig geschrapt zodat er voldoende speeldagen zijn om de Dinsdagavondcompetitie wel volledig uit te spelen. De eerstvolgende speeldag zal dan zijn op 4 januari 2022. De wedstrijden die zijn uitgesteld worden ingehaald. De consequentie is dat wij geen team afvaardigen naar de Landelijke Bekerkampioenschappen van de NDB.

Wij hebben besloten om vol in te zetten op scenario 1. De beslissing voor het stilleggen van de Dinsdagavondcompetitie hadden wij als bestuur liever niet genomen, maar wij rekenen op jullie begrip voor ons besluit.

Met vriendelijke groet,

Bestuur FDB

Reacties:

Reacties

 1. Arend 13/11/2021 - Reageer

  Bekerwedstrijden laten vervallen en waar mogelijk op zaterdag spelen

  • FDBdarts 17/11/2021 - Reageer

   Arend,

   Deze opties zijn zeker besproken. Als de lockdown wordt verlengd zullen we de beker inderdaad moeten laten vervallen zodat de competitie nog wel uitgespeeld kan worden. Op zaterdag/zondag spelen is geen optie omdat dit bijt met de sporten die normaalgesproken in het weekend zijn en er zijn dan heel veel teams die dan te weinig spelers hebben.

 2. Dick nauta 13/11/2021 - Reageer

  Is darten geen binnensport?. Deur/pand alleen open voor de darters moet dan toch kunnen?

  Groet dick

  • FDBdarts 17/11/2021 - Reageer

   Helaas Dick. Als dat had gemogen dan hadden we de competitie ook niet uit hoeven te stellen…

Laat een reactie achter