Nationale Sportweek 2014

Bericht:

De elfde Nationale Sportweek, georganiseerd door het NOC*NSF staat bijna weer voor de deur! Van 19 april tot en met 26 april a.s. gaan 180 gemeenten, 32 sportbonden en vele sportaanbieders los met duizenden activiteiten om heel veel mensen te verleiden te blijven en te gaan sporten en om ze kennis te laten maken met verschillende sporten. De Nederlandse Darts Bond doet dit jaar voor de tweede keer mee om de mooie dartssport te promoten!

Iedereen kan darten en juist voor de jeugd is darts een superleuke en leerzame sport. Er zijn in Nederland al verschillende prachtige jeugdtoernooien en jeugdcompetities. Tijdens de Nationale Sportweek wil de Nederlandse Darts Bond haar mooie en leuke dartssport nog meer promoten onder de jeugd en hiervoor hebben we alle hulp nodig van onze lidorganisaties, dartsverenigingen en dartslocaties.

Hoe:
We zijn op zoek naar dartsverenigingen en dartslocaties die hun deuren voor minimaal 1 dag willen openen tijdens de Nationale Sportweek (19 april tot en met 26 april) voor een introductie met de dartssport voor de jeugd in de buurt. Het programma kan van alles zijn. Zo waren er vorig jaar dartsverenigingen die hun deuren geopend hadden voor een toernooi, demonstratie, spelletjes of andere activiteiten ter kennismaking. Het kan natuurlijk ook al een bestaande activiteit zijn.

Indien een dartsvereniging of dartslocatie graag wil meewerken vragen wij u contact op te nemen met de Nederlandse Darts Bond. (p.engelbertink@ndbdarts.nl) Wij kunnen u dan desgewenst adviseren over een programma en ondersteunen met promotionele activiteiten. Ook kunnen we u in contact brengen met een vereniging die vorig jaar al succesvol heeft deelgenomen. Echter de tijd dringt dus meldt u snel aan! Wanneer uw vereniging deel wil nemen zullen wij dat op onze site vermelden.

Wat doet de NDB tijdens deze week nog meer?

NDB is aanwezig tijdens de opening
De Nationale Sportweek wordt jaarlijks groots afgetrapt in een gemeente. Dit jaar is de openingsstad Roermond. Met een afwisselend en spectaculair podium- en pleinprogramma vol sport en entertainment wordt het een groot openingsfeest. Ook de NDB zal tijdens deze dag aanwezig zijn om de dartssport te promoten!

Darts @School
Tijdens de Nationale Sportweek wil de Nederlandse Darts Bond met het lesprogramma Darts@School kinderen laten zien dat darts een super leuke sport is. Het lesprogramma wordt in de sportweek kosteloos aangeboden aan basisscholen die dit unieke lespakket willen gaan gebruiken. Kinderen maken op een speelse manier kennis met verschillende aspecten van darts zoals de geschiedenis en het materiaal. Ook is er veel aandacht voor de spelregels. Hoofdrekenen bijvoorbeeld, een vaardigheid die kinderen niet vaak genoeg kunnen oefenen.

Klik hier voor het artikel dat gepubliceerd is in het magazine van de Nationale Sportweek. Hierbij ook de link naar het website bericht van vorig jaar over de positieve promotie.

Wij kijken uit naar een geslaagde sportweek!

Reacties:

Laat een reactie achter