Jeugd FDB laat zich zien tijdens Open Midden Nederland

Bericht:

De jeugdspelers van de FDB hebben van zich laten horen tijdens de 1e NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 in Driebergen-Rijsenberg.

Afgelopen zondag 16 september stond de 1e NDB Ranking op het programma. Tijdens het Open Midden Nederland kwamen veel darters in actie. In totaal waren er 633 deelnemers verdeeld over 194 heren A, 190 heren B, 91 dames, 81 junioren, 23 aspiranten, 20 meisjes, 25 paradarters en 9 specials. Tijdens dit darttoernooi kwamen veel spelers in actie vanuit de FDB. Voornamelijk veel jeugdspelers, maar ook bij de Dames, de Heren-A & Heren-B was de FDB vertegenwoordigd.

Helaas werden er geen prijzen voor de senioren in de wacht gesleept, maar bij de jeugd begon het seizoen goed! Titelverdediger bij de Junioren van het seizoen 2017-2018 Jurjen van der Velde begon het rankingseizoen meteen goed door de 1e NDB Ranking op zijn naam te schrijven. In de finale was hij met 4-0 te sterk voor Gideon Regterschot. Bij de Meisjes mocht Rosanne van der Velde het in de finale opnemen tegen titelverdedigster van het seizoen 2017-2018 Lerena Rietbergen. Helaas verloor Rosanne de finale met 3-2.

Bij de Specials werden er ook prijzen in de wacht gesleept. Aant Jager verloor helaas de finale met 4-3 van Menno Lammers, maar pakte toch mooi de 2e prijs. Chen Bakker plaatste zich niet voor de winnaarsronde, maar hij won toch mooi de finale van de verliezersronde met 2-0!

Daarnaast nog een eervolle vermelding voor Thomas Vrieswijk. Hij speelde zijn allereerst NDB Rankingtoernooi ooit en wist bij de laatste-64 direct af te rekenen met de titelverdediger van het Dutch Open 2017-2018 Keanu van Velzen! Helaas strandde hij bij de laatste-16 door met 3-2 te verliezen van Arcangelo Tardio.

Klik hier voor alle uitslagen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Evert Zomer

 

 

 

Reacties:

Laat een reactie achter