Friezen op de Dutch Open 2014!

Bericht:

Van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari werd op een nieuwe locatie in Assen door de NDB het jaarlijkse darts spektakel georganiseerd: de Dutch Open Darts 2014. Na geruime tijd in Veldhoven gehouden te zijn, verruilde het toernooi zijn vertrouwde locatie voor de Bonte Wever in Assen.
Zoals elk jaar vertrokken weer vele Friese darters met goede moed richting Assen. Op vrijdag werd allereerst begonnen met het koppeltoernooi. Nadat Rick Hofstra en Dennie Bos vorig jaar een geweldige tweede plaats wisten te behalen ( zij verloren in de finale van het koppel Robson/Wilson ) waren zij ook dit jaar gebrand op succes. Echter, na twee gewonnen partijen werden Rick en Dennie in de derde ronde met 3-1 uitgeschakeld. Andere Friese koppels kwamen een stuk verder in het toernooi. Leo Mooibroek en Jan Cha Dol Rispens kregen enkele matchdarts om te winnen van Co Stompe en Michel Helder, maar verloren toch in deze vierde partij. Het beste Friese koppel was Dennis Iedema en Danny Noppert, zij behaalden de laatste 16. Daar werd met 3-2 verloren van Jimmy Hendriks en Paul Brown.
Bij de dames wisten Elbrich Halbersma en Jacqueline Draaisma een geweldige prestatie neer te zetten! Zij behaalden de halve finale van het koppeltoernooi. In die halve finale werd wel verloren van de wereldtoppers Anastacia Dobromyslova en Lorraine Farlam, met 3-0. Verder behaalden Jacqueline Lutz en Yvette de Mol-Hebing de derde ronde, daar werd met 2-1 verloren van Sue Gulliver en Paula Jacklin.
Op zaterdag werd begonnen met de heren- en damessingles. Diverse Friezen moesten het gaan opnemen tegen de bekende darters. Theo de Jong verloor de halve finale van de sheet van Alan Norris. Rob Pestman moest het met 3-1 afleggen tegen de nummer één van de wereld, James Wilson. Uiteindelijk wisten Sander Elgersma, Daniël Hoogstra, Remko Landman, Frans van de Weit, Raymon Dijkman en Pieter Miedema de finaledag te halen en zich te plaatsen voor de laatste 64.
In het damestoernooi wist Femke Herms zich als enige Friese dame te plaatsen voor de laatste 16. Jacqueline Lutz verloor de tweede ronde van Carla Molema, Yvette verloor in de derde ronde met 3-1 van Linda Nilsson.
Zondag moest de dag worden voor de zes overgebleven heren en de ene overgebleven dame. Om tien uur werden de wedstrijden aangevangen. Remko Landman verloor met 4-2 van de ervaren Martin Phillips. Raymon Dijkman verloor met 4-2 van Terry Lenting. De in vorm verkerende Pieter Miedema moest het afleggen tegen Remco van Eijden, met 4-3 werd er nipt verloren. Sander Elgersma verloor met 4-0 van Willem Mandigers. Als laatste wist Frans van der Weit met 4-1 te winnen Danny Blom.
Bij de laatste 32 viel het doek voor Frans van der Weit wist niet te winnen van de latere halve finalist: Vladimir Andersen. In het damestoernooi verloor ook Femke Herms al snel. Bij de laatste 16 was de latere winnares, Aileen de Graaf, te sterk. Met 3-2 verloor Femke deze spannende partij.
Na drie dagen topdarts in Assen, is het evenement alweer voorbij. Met vertrouwen kunnen we de volgende editie tegemoet treden. De FDB feliciteert alle Friese deelnemers met hun prestaties en hoopt dat we volgend jaar weer enkele mooie resultaten kunnen neerzetten.

Bij jeugd aspiranten wist Gijsbert van Malsen de derde plaats te bemachtigen, hij won van Justin van Tergouw met 3-0, maar Wesley Hurrebrink ( de later winnaar ) was de betere.. Bij de junioren verloor Jitse van der Wal van Kevin Doets en eindigde bij de laatste 8.
Voor enkele foto’s neemt u een kijkje in het fotoalbum, onder Dutch Open.

Reacties:

Laat een reactie achter