Familie Van der Velde domineert het Gesloten Fries

Bericht:

Op zondagmiddag 19 juni werd na 2 jaar afwezigheid het Gesloten Fries georganiseerd. Traditioneel werd er gespeeld in Partycentrum ‘t Haske te Joure. Op deze dag werden drie Friese titels uitgedeeld. 

Rond de klok van 12 uur gingen de jeugd, dames & heren van start om met elkaar de strijd aan te gaan. Er waren 10 jeugdspelers, 5 dames en 34 heren aanwezig. De jeugd speelde in poules; de dames ook en de heren gingen een knock-out schema afwerken waarbij er ook een verliezersronde aanwezig was.

Bij de jeugd was het niveau goed en kwam er een debutant in de finale terecht. De finale werd gespeeld tussen Cor Beukema en Tijn Atsma. Uiteindelijk wist de debutant de partij met 4-0 te winnen en hij mag zich een jaar lang Fries Kampioen noemen!

Bij de senioren was het niveau ontzettend hoog. Bij de heren werden (zover is doorgegeven) zes 100+ finishes gegooid en wij hebben een twintigtal 180 scores genoteerd. In de voorrondes van de heren waren direct clashes tussen potentiële titelkandidaten en beide finalisten hadden absoluut geen makkelijke route naar de finale. De uiteindelijke finale was tussen Rick Hofstra en Jurjen van der Velde. De laatstgenoemde trok na een 1-0 achterstand aan het langste eind door de 3 sets daarna allemaal te pakken.

Bij de dames is en blijft de opkomst mager en daarom werd er in 1 poule gespeeld. De winnaar van deze poule werd uiteindelijk gekroond tot Fries Kampioen. De partij tussen Nathalie van Marm en Roos van der Velde bleek uiteindelijk beslissend te zijn. Roos trok hierbij aan het langste eind door met 4-3 te winnen.

Voor het complete beeld nog even alle prijswinnaars op een rijtje:

Jeugd:
– 1e prijs: Tijn Atsma
– 2e prijs: Cor Beukema
– 3e prijs: Mike de Graaf & Daniël Oostra

Dames:
– 1e prijs: Roos van der Velde
– 2e prijs: Nathalie van Marm
– Hoogste Finish: Hedwig van Velzen (130)

Heren:
– 1e prijs: Jurjen van der Velde
– 2e prijs: Rick Hofstra
– 3e prijs: Marvin Dijkstra & Siete de Jong
– 1e prijs VR: Theo de Jong
– 2e prijs VR: Gijsbert van Malsen
– Hoogste Finish: Theo de Jong (149)

 

Reacties:

Laat een reactie achter