Bloedstollende finale K.O.ppels 2018-2019

Bericht:

Op vrijdagavond was het dan voor de laatste twee koppels het uur der waarheid. Het koppel Haye Jan Nicolay & Job Asjes mochten de strijd aan gaan met Edwin Scholten & Jan Pieter van der Vegt. De finale stond deze avond op het programma. Beide koppels debuteerden dit seizoen bij de K.O.ppels en wisten meteen de finale te halen! Welke debutant wist meteen de titel op zijn naam te schrijven?

Rond 19:00 uur was de dartzaal, in dit geval het café, van uitbater Jaap Folkerts helemaal in orde gemaakt voor deze finale. Traditiegetrouw wordt de finale gespeeld in Café “De Trijesprong” in Winsum. Jaap had een mooie afscheiding gemaakt, zodat de darters geen last konden hebben van het publiek. Volgens geruchten kon het nog wel eens een drukke avond worden; er werd door Jaap namelijk gesuggereerd dat één van de twee teams altijd een grote schare fans meeneemt.

Dit gerucht werd ter kennisgeving aangenomen, maar toch kreeg Jaap gelijk! Rond 19:15 komt er een grote touringcar aanrijden met daarin het koppel Haye Jan & Job. Dit lijkt voor twee personen wat overdreven, maar ze hadden ongeveer 40 zingende en feestende supporters meegenomen. Helaas was de fanclub van Edwin & Jan Pieter iets kleiner, maar toch wisten zij ook supporters aan zich te binden.

De Finale
Onder een geweldige sfeervolle ambiance werd er iets voor 20:00 uur begonnen aan deze match. Het moet namelijk gezegd worden dat de aanhang van Haye Jan & Job zeer luid aanwezig was, maar wel constant en niet erop gericht om Edwin & Jan Pieter uit hun concentratie te halen. Doordat het geluid constant aanwezig was, moesten beide koppels onder dezelfde omstandigheden darten. In de singles werd het meteen duidelijk dat er moest worden gestreden voor elke millimeter! De singles werden namelijk gelijkmatig verdeeld; Haye Jan won zijn beide singles en Job moest beide singles prijsgeven aan Edwin & Jan Pieter.

In de koppels moest dan de beslissing vallen. Er moesten in ieder geval 3 singles worden gespeeld om een winnaar aan te wijzen. Maar zoals de titel van dit verslag al een beetje aangeeft gingen wij vanavond “all the way”. Het koppel Edwin & Jan Pieter neemt de leiding door de eerste met 3-0 te winnen. In de tweede koppelwedstrijd nemen Edwin & Jan Pieter een 2-0 leiding, maar hierna loopt het alsnog fout doordat de dubbels gemist worden. Hierdoor weten Haye Jan & Job met wat geluk de tussenstand op 4-4 te zetten. Gesterkt door deze overwinning pakken zij ook de 3e koppelpartij en nemen na een 4-2 achterstand de leiding met 4-6. Gelukkig heeft de teleurstelling van het “weggeven” van deze 2 punten weinig effect op Edwin & Jan Pieter; zij pakken het 4e koppel en trekken de stand wederom gelijk naar 6-6. De 5e koppelpartij moet de beslissing brengen en dit wordt een partij om van te smullen. In deze partij worden hoge scores genoteerd door beide koppels, maar dan komt het aan op het finishen. De dubbels laten Edwin & Jan Pieter wederom in de steek en hier profiteert met name Haye Jan optimaal van. Hij gooit alle 3 legs uit en wint hierdoor samen met zijn koppelmaat Job de K.O.ppels 2018-2019!

Prijsuitreiking
Bij deze finale hoort uiteraard ook een prijsuitreiking. De sportieve runner-ups Edwin & Jan Pieter mogen zeer trots zijn door in hun debuutjaar de 2e plaats te behalen. En uiteraard ook een groot compliment voor de winnaars van dit toernooi. Ook bij hun debuut winnen Haye Jan & Job deze titel en mogen na Sven Helvrich & Simon Nijkamp zich een jaar lang het beste FDB-koppel noemen. Daarnaast wil ik publiek bedanken voor de aanwezigheid. Zonder hen had deze finale nooit zo’n mooie ambiance gehad.

 

Reacties:

Laat een reactie achter