Belangrijke informatie Dinsdagavondcompetitie 2020/2021

Bericht:

Op dinsdag 1 september beginnen we weer met de competitie. Zoals jullie vast reeds hebben vernomen is er dit jaar geen Captainsmeeting. Om jullie toch de benodigde informatie te geven volgen er een aantal mails. Tevens zal er informatie op de website komen te staan. Hier wordt op dit moment aan gewerkt.

Wedstrijdformulieren
Er zijn dit jaar geen wedstrijdformulieren meer. De uitslagen kunnen ter plekke in de app ingevoerd worden en goedgekeurd worden. Voor diegene die toch graag een wedstrijdformulier willen hebben is er binnenkort een download pagina op onze website waar de wedstrijdformulieren per divisie staan; deze kunnen jullie dan zelf printen.

Wedstrijdoverzicht
Tevens zit in de download sectie een overzicht van alle wedstrijdoverzichten. Deze zijn per poule verdeeld. Op het wedstrijdoverzicht staan ook de belangrijke data voor bekerwedstrijden, divisiekampioenschappen etc. let hier goed op.

Speeldag
Tevens is er dit jaar voor gekozen om de speeldag vrij te laten i.v.m. de coronaregels. Hier hebben een aantal teams gebruik van gemaakt. De verschillende speeldagen staan vermeld in het wedstrijdschema. Let hier dus goed op. Kleine kanttekening hierbij is dat er ook vrije speelweken zijn voor teams en daar staat standaard de maandag bij vermeld. Hier kunnen we niets aan veranderen, Maar vrij is vrij, ongeacht de dag die erbij staat.

Inleveren uitslagen
Tevens geldt er een nieuwe regel m.b.t. het inleveren van de uitslagen. In de meeste gevallen zal dit dus al op de dag zelf zijn gedaan via de app, maar voor diegene die het nog via formulieren doen geld dat de uitslag uiterlijk zaterdag 22:00 uur aan het eind van de speelweek ingeleverd moet zijn. Let hier dus goed op. Verbeteren van de uitslagen kan tot maandag 22:00 uur. De uitleg over hoe de uitslagen in de app ingevoerd moeten worden komt zeer binnenkort.

Verzetten wedstrijden
Verzetten van wedstrijden is dit seizoen niet meer toegestaan. Een wedstrijd dient in de specifieke week gespeeld te worden. Dus kan je dinsdag niet, dan heb je nog tot zaterdag om deze wedstrijd in te halen. Dit gaat volledig in overleg met de tegenstander, zonder tussenkomst van de competitieleiding. Dit hoeft dus ook niet in teambeheer aangegeven te worden. Komen jullie er onderling niet uit dan kan de tegenstander de wedstrijd direct claimen. Let op, je hebt altijd de mogelijkheid om een remise aan te vragen via teambeheer.

Pasjescontrole
Pasjescontrole kan dit jaar ook via de app. De dag voor de wedstrijd, conform speeldag in wedstrijdschema, kan je zien wie er in welk team speelt, inclusief pasfoto en dergelijke.

Poule-indeling
Zoals jullie ook zullen zien is er voor gekozen om de poules in de hogere divisies niet aan te vullen tot 16 teams. Ook al schrijft het reglement dat we hier naar streven was dat voor dit seizoen geen oplossing. Door de crisis hebben veel teams zich af moeten melden en kregen we anders een dermate verschuiving dat dit niet meer haalbaar was qua indeling. Daarom is er voor gekozen om poules 13, 14 of 15 teams groot te laten zijn.

Promotie/Degradatie
Binnenkort volgt er een uitgebreide uitleg over hoe de promotie/degradatie regeling er dit jaar uit gaat zien. Wel kan ik vast zeggen dat er in een aantal divisies aan het eind van het seizoen (tijdens de divisiekampioenschappen) play-offs gehouden gaan worden voor degradatie.

Round Robin
Als laatste punt van wijziging is dat er in de 3e en 4e divisie geen Round Robin meer wordt gespeeld. Hier is dermate veel bezwaar tegen aangetekend (ondanks eigen verzoek van teams om dit toe te passen tijdens de BALV in 2019), dat we genoodzaakt zijn om dit terug te zetten naar een teamgame 1001.

Ik hoop dat ik jullie voor zover enige duidelijkheid heb verschaft.

Met vriendelijke groet,

Jacco Louwrink
Wedstrijdleiding FDB

Reacties:

1 Reactie

  1. Cristiaan 07/08/2020 - Reageer

    Uhm ja, hetzelfde als vorig jaar zou wel graag in de poule waar bijna iedereen van vorig jaar zit. Wel zo eerlijk lijkt mij. Dat is dus poule 3A en niet 3B.

Laat een reactie achter