ADC Europe

Bericht:

Het kan je niet ontgaan zijn; er is een nieuwe organisatie opgericht die extra kansen wil geven aan amateurdarters om zich te profileren op nieuwe toernooien. Deze partij heet Amateur Darts Circuit (ADC) en zij organiseren o.a. darttoernooien. Deze toernooien zijn bedoeld voor alle amateurdarters; dat wil zeggen dat je niet in het bezit mag zijn van een PDC-tourcard. De ADC heeft ook plekken om spelers af te vaardigen naar de MODUS Super Series.

De ADC biedt nu zogenaamde pakketten aan bij de regionale dartsbonden zodat wij als FDB spelers kunnen laten afvaardigen naar hun nieuwe opgezette toernooien. Bij deze toernooien zijn er plekken te verdienen voor de MODUS Super Series. Deze nieuwe toernooien zijn:

 

 

 

Aanschaf pakketten ADC Europe
Het bestuur van de FDB heeft besloten om 2 pakketten af te nemen bij de ADC. Dit betekent dat wij bij bovenstaande toernooien per toernooi 6 spelers mogen aanwijzen. Dit mogen zowel heren als dames zijn; wij kiezen ervoor om 3 heren en 3 dames aan te wijzen. Voor de NDB Masters verandert er niets; per categorie mogen wij 2 spelers aanwijzen. De volgende plekken geven jou het recht om aangewezen te worden door de FDB om naar deze toernooien te gaan*:

Benelux Masters
– Kampioen Gesloten Fries van het vorige seizoen
– Rankingkampioen FDB van het vorige seizoen
– Wildcard FDB o.b.v. het vorige seizoen

Benelux Trophy
– Kampioen Gesloten Fries van het huidige seizoen
– Rankingkampioen FDB van het huidige seizoen
– Wildcard FDB o.b.v. het huidige seizoen

NDB Masters
– Kampioen Gesloten Fries van het huidige seizoen
– Rankingkampioen FDB van het huidige seizoen

Uiteraard kan het zo zijn dat de kampioen van het Gesloten Fries of de Rankingkampioen in het bezit is van een PDC-tourcard en/of dat één speler beide toernooien heeft gewonnen. In dat geval wordt deze plek op basis van de eindstand op de FDB Ranking doorgeschoven naar de volgende speler. Dit geldt ook als de speler die wel gekwalificeerd is o.b.v. bovenstaande criteria zelf aangeeft dat hij/zij niet mee kan spelen aan een toernooi. Wij moeten geld betalen voor deze pakketten en daarom worden er te allen tijde 3 spelers per toernooi afgevaardigd namens de FDB. Mocht de situatie ontstaan dat het niet mogelijk is om o.b.v. bovenstaande criteria iemand af te vaardigen; dan zal het bestuur besluiten wie zij afvaardigen namens de FDB.

* Om aangewezen te mogen worden moet je wel voldoen aan de volgende voorwaarden:
– Je mag niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard
– Je moet lid worden van ADC Europe. De kosten hiervoor zijn €20,00 per jaar. Dit moet je zelf regelen via MEMBERSHIP ADC.

Meer informatie
Mocht jouw interesse naar aanleiding van dit bericht gewekt zijn en je hebt toch nog vragen? Meld je dan bij één van de leden van het bestuur. Als je meer informatie wenst over de ADC, dan verwijzen we je graag naar Website ADC Europe.

Reacties:

Laat een reactie achter