Landelijke divisie- en bekerkampioenschappen: FDB teams succesvol in Zutphen

Bericht:

Afgelopen weekend kwamen alle regiokampioenen van Nederland samen om te strijden voor de nationale titel. Namens de FDB waren Skoffel 4 (beker), Skûtsje 1 (eredivisie), Ouwe Vat Daltons (1e divisie), N-Joy Bulls (2e divisie), Geastmer Bulls (3e divisie) en B TEAM (4e divisie) aanwezig in Zutphen.

Beker – Skoffel 4
Skoffel 4 speelde in poule B tegen De Zware Jongens (DORA) en The Marvels (RD). Helaas was de tweede plaats in de poule niet voldoende om door te gaan naar de kwartfinales.

4e divisie – B TEAM
B TEAM speelde in poule C tegen S.W.E.K.F. ’93 (RDO) en Tasaki (DBBR). B TEAM won de poule waarna het in de halve finale tegenover DTS 114 (DBMN) kwam te staan. Met een 4-2 overwinning plaatste B TEAM zich voor de finale die het vervolgens met dezelfde cijfers won van D.U.T. 1 (DONHN). B TEAM is Nederlands kampioen 4e divisie! Namens de FDB gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!

3e divisie – Geastmer Bulls
Geastmer Bulls stond in poule F tegenover De Stam 3 (DVO) en Real D.B.I.D.C. 2.0 (BDC). Als nummer twee uit de poule plaatste Geastmer Bulls zich voor de kwartfinales waar het met 4-1 won van De Zwarte Schapen (RD). Helaas bleek de halve finale het eindstation na een 2-4 verlies tegen Dutch Pub de Zaak 1 (SDC). Desondanks is het behalen van de derde plaats toch een knappe prestatie.

2e divisie – N-Joy Bulls
N-Joy Bulls kwam uit in poule A tegen D.T.V.E.V. 3 (DOT), DC Never Give Up (RDF) en De Zeverpipoos (TDV), en pakte de poule winst. In de kwartfinale won N-Joy Bulls met 5-1 van De Brulapen (DORA) waarna in de halve finale ook Vossenhol (DVO) met 4-2 werd verslagen. Helaas kon in de finale de kroon niet op een fantastische dag worden gezet: Trouble to Dubbel 10 (RDB) won de finale met 0-4. Het behalen van de tweede plaats bij de landelijke divisiekampioenschappen is een uitstekende prestatie!

1e divisie – Ouwe Vat Daltons
Ouwe Vat Daltons speelde in poule C tegen Sakkiemoto’s (DBBR) en Bonnefooi (RDF). Helaas eindigde Ouwe Vat Daltons als nummer 3 in de poule, wat niet genoeg was om de knock-out fase te bereiken.

Eredivisie – Skûtsje 1
Skûtsje 1 speelde in poule B tegen Carrou-Hell (DVK) en The Marvels (RD). Als nummer 2 uit de poule kwam Skûtsje 1 in de kwartfinales. Een 0-4 overwinning tegen De Zotte Vogelpikkers (DBMN) bracht Skûtsje 1 naar de halve finale. Hierin werd No Mercy (DBA) met 2-4 verslagen. In de finale waren The Marvels (RD), net als in de poule, de tegenstander. Skûtsje 1 won de finale met 1-4 en grijpt de Nederlandse titel eredivisie! Names de FDB van harte gefeliciteerd met deze meer dan fantastische prestatie, geweldig gedaan!

Reacties:

Laat een reactie achter