Zilveren medaille voor Veenstra op Six Nations Cup

Bericht:

Zowel de Engelse heren als de Engelse dames hebben de Red Dragon Six Nations Cup Darts 2017 gewonnen. Het is in totaal de twaalfde keer dat de Engelse mannen het sterkste zijn tijdens de Six Nations Cup en sinds 2014 hebben ze de titel al in hun bezit. Het team bestond dit jaar uit Scott Mitchell, Jamie Hughes, Mark McGeeny, James Hurrell en Martin Adams. Voor de Engelse dames was het de vijfde keer dat zij de titel wisten te winnen. Het team werd vertegenwoordigd door Fallon Sherrock, Deta Hedman en Lorraine Winstanley.

Nederlandse dames spelen ijzersterk
De Nederlandse dames begonnen ijzersterk in de finale. Ze gooiden meerdere keren de maximale score en kwamen al snel op een comfortabele 4-1 voorsprong. Ondanks meerdere matchdarts lukte het niet om de overwinning binnen te slepen. De Engelse dames waren uiteindelijk met 5-4 te sterk. In de halve finale wist Nederland af te rekenen met Wales: 5-3. Het Nederlandse team bestond uit Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra en stond onder leiding van Karin ten Kate. Aileen de Graaf werd speler van het toernooi.

Engelse heren opnieuw de sterkste
De Engelse heren waren overduidelijk beter in de finale dan de Nederlandse mannen. Alleen Wesley Harms en Richard Veenstra wisten beide twee legs te pakken. De eindstand werd 13-4. In de halve finale waren de Nederlandse mannen te sterk voor het team uit Wales: 13-8. Aan het einde van het toernooi was er speciale aandacht voor Martin Phillips. Hij had aangekondigd te stoppen met darten voor het nationale team. Een ware legende. Hij kwam namelijk 41 jaar uit voor het natioanle team en speelde 147 officiele wedstrijden.

Singles toernooi
Het singles toernooi werd bij de dames gewonnen door Fallon Sherrock. Zij was met 5-0 te sterk voor Byrne. Bij de heren ging de titel naar McKinstrey. Hij versloeg Montgomery met 5-2 en werd tevens speler van het toernooi bij de heren. De Nederlandse equippe deed niet mee aan het singletoernooi. Door blikseminslag op schiphol konden zij niet op tijd aanwezig zijn.

Het Nederlands team onder leiding van John Lokken en Karin ten Kate kan terug kijken op een ijzersterk toernooi. Fantastisch gedaan jongens! De Nederlandse Darts Bond bedankt de organisatie voor het evenement, haar geweldige spelers, de coaches en begeleiding en natuurlijk iedereen die het Nederlands team in de afgelopen dagen gevolgd en gesteund heeft.

Uitslagen finaledag:
Halve fianle dames Nederland – Wales 5-3
Halve finale dames Engeland – Schotland 5-1
Halve finale heren Nederland – Wales 13-8
Halve finale heren Engeland – Republiek Ierland 13-9
Finale dames singles Robyn Byrne – Fallon Sherrock 0-5
Finale heren singles Kyle McKinstry – Ross Montgomery 5-2
Dames Team Finale Nederland – Engeland 4-5
Heren Team Finale Nederland – Engeland 4-13

Bron: www.ndbdarts.nl

Reacties:

Laat een reactie achter