Veenstra wint German Masters 2017 in Bochum

Bericht:

BOCHUM Afgelopen weekend stond in Bochum de Open Duitsland op het programma. Op zaterdag werd het ‘Bulls German Open’ gespeeld, dat categorie A geranked is voor de mannen en B voor de vrouwen. Ook het jeugdtoernooi werd op die dag gespeeld. Op zondag ging de ‘Bulls Darts Masters’ van start, dat voor zowel mannen als vrouwen categorie B geranked is.

De ‘Bulls German Open’ bleek een net-niet voor de Nederlandsers. Zowel Toon Greebe als Aileen de Graaf bereikten de finale, maar wisten deze niet winnend af te sluiten. Greebe baande zich via landgenoten Mark Schlaghecke, Chris Landman en Derk Telnekes een weg naar de finale. Daar trof hij Mark McGeeney. De Nederlander kon de winnaar van de Dutch Open 2017 tot 2-2 bijbenen, maar zag hem daarna vier legs op rij winnen en dus de titel pakken. De Graaf bereikte de finale onder andere via Anca Zijlstra en Sharon Prins en moest het in de eindstrijd opnemen tegen Deta Hedman. Ondanks een voorsprong van 0-2 en 2-4 zag onze landgenoot de Engelse met de beker aan de haal gaan. Bij de jeugd reikten Gijsbert van Malsen en Quincey Schoemaker tot de laatste vier. Rusty Jake Rodriquez en Nico Blum waren de finalisten, waarvan de eerstgenoemde uiteindelijk de titel pakte. Ook bij de meisjes bleek de laatste vier het hoogst haalbare. Kyana Frauenfelder verloor in de halve finale van Christina Schuler. De Duitser nam het vervolgens in de finale op tegen haar zus Denise en won.

De ‘Bulls Darts Masters’ werd voor Aileen de Graaf een herhaling van een dag eerder. Ze bereikte opnieuw de finale, gooide opnieuw tegen Deta Hedman en verloor deze helaas ook opnieuw. De Engelse was met 5-3 te sterk. Bij de heren was er wel succes te noteren. Nadat Wesley Harms de voorgaande twee edities al wist te winnen, was het voorafgaand aan de finale al zeker dat er opnieuw een Nederlandse winnaar zou komen. Richard Veenstra en Yoeri Duijster bereikten namelijk de eindstrijd. Veenstra wist zijn landgenoot uiteindelijk met 6-3 te verslaan.

Bron: www.ndbdarts.nl

Reacties:

Laat een reactie achter