Van Marm & De Vries winnen de Friese Darts Trophy

Bericht:

Op de laatste vrijdag van mei, 31 mei om precies te zijn, werd de Friese Darts Trophy georganiseerd. Dit toernooi is een invitatietoernooi en de beste spelers van de FDB-ranking (de ranking kampioen en Fries kampioen uitgezonderd) worden hiervoor uitgenodigd.

Voor dit evenement waren 16 heren en 6 dames uitgenodigd. Uiteindelijk zijn er van de genodigden 10 heren en 4 dames op komen dagen. Er moet wel worden gezegd dat de anderen zich netjes hadden afgemeld (waarvoor dank!). Normaal gesproken wordt er tijdens de FDT gestreden om het laatste ticket voor de CloD, maar omdat het tot op heden nog steeds niet bekend is of dit wel door gaat is er een wisselbeker in het leven geroepen.

Dames
De dames speelden in 1 poule en de 2 spelers met de meeste punten namen het tegen elkaar op in de finale. Uiteindelijk waren Nathalie van Marm en Melanie Boersma de finalisten. Nathalie had al haar poulewedstrijden gewonnen en op basis van onderling resultaat (Melanie had namelijk evenveel punten en een gelijk legsaldo met Silvia Veenstra) behaalde ook Melanie de finale. Nathalie wist haar ongeslagen status van vanavond te behouden en wist de finale met een ruim verschil (4-0) te winnen. Zij mag dus als eerste haar naam laten bijschrijven op de wisselbeker!

Heren
Bij de heren waren zogezegd 10 deelnemers en de heren werden verdeeld in 3 poules. De reden voor deze keuze is dat poules van 5 betekent dat er maar liefst 10 wedstrijden gespeeld moeten worden. Om het geen nachtwerk te laten worden is dus voor 3 poules gekozen. Bij elke poule ging de nummer 1 door naar de knock-out en bij de poule van 4 spelers ging ook de nummer 2 door. Na een nieuwe loting werden de volgende halve finales afgewerkt:

Odwin Tuinstra – Willem de Vries
Pieter Harmen Hania – Wander van der Land

De wedstrijd tussen Odwin en Willem was eenzijdig; Odwin wist wel de 1e leg te “stelen”, maar daarna was Willem ijzersterk in met name het finishen. De andere halve finale was zeer spannend, er werd tot de laatste en beslissende leg gestreden wie de andere finalist zou worden. Uiteindelijk trok Pieter Harmen aan het langste eind. In de finale deed Willem wat hij de hele avond deed; steady scores neerzetten en oersterk finishen. De finale wist hij dan ook redelijk eenvoudig te winnen. Dit kwam met name ook omdat Pieter Harmen in de 2e set bijna geen triple wist te raken.

Reacties:

1 Reactie

  1. Ronald 07/06/2019 - Reageer

    Leuk van die wisselbeker , maar die was er vroeger altijd al , dit toernooi hete voorheen de Friese masters , en de opzet was hetzelfde ,eerste 32 ranking heren en 16 dames . tot aan 2002 ,daarna 8 jaar niet georganiseerd , vanaf 2010 met ticket voor clod hete het opeens Friese darts trophy , soms word het verleden wel eens vergeten .

Laat een reactie achter