Uitkomst BALV

Bericht:

Uitkomst Bijzondere Algemene Ledenvergadering van 18 maart j.l.

Als eerste willen wij alle leden bedanken voor de mooie opkomst en ook voor redelijk veel machtigingen. Er waren 100 leden aanwezig en daarnaast waren er 50 machtigingen afgegeven. Dit betekent dat er 150 rechtsgeldige stemmen zijn uitgebracht

Tijdens de vergadering is een uiteenzetting gedaan over de verschillende mogelijkheden en de gevolgen daarvan op de huidige en komende competitie.

Vervolgens is er uitleg gegeven over de mogelijkheden voor het vervangen van de teamgame door een Round Robin. Er is door de aanwezige leden vervolgens het voorstel gedaan om voor de 3e divisie een aanpassing te maken voor de Round Robin. In de 3e divisie wordt niet het format “Best of 7 legs” gehanteerd, maar “Best of 5 legs”. Dit is aangepast en is in stemming gebracht.

 

Nieuwe Competitie-opzet

Stemming 1 betrof de nieuwe competitie-opzet.

Uitslag van deze stemming is:
– Optie A; 16 teams per poule:  110 stemmen
– Optie B; 12 teams per poule:    15 stemmen
– Optie C; geen verandering:      25 stemmen

Daarmee is er een duidelijke meerderheid voor Optie A en gaan we dus naar een opzet met 16 teams per poule. In de eerste helft van de competitie wordt er 1x tegen elkaar gespeeld waarna de competitie wordt opgedeeld in 2 poules van 8; de “promotiepoule” en de “degradatiepoule”, In deze poules wordt er 2x tegen elkaar gespeeld.

 

Round Robin

Stemming 2 betrof de teamgame.

Uitslag van de stemming is:
– Optie 1; alleen 1e divisie:         8 stemmen
– Optie 2; 1e en 2e divisie:        37 stemmen
– Optie 3; 1e, 2e en 3e divisie:  90 stemmen
– Optie 4; geen verandering:    15 stemmen

Daarmee is de keuze van de leden duidelijk gevallen op optie 3; een Round Robin in de 1e, 2e en 3e waarbij de Teamgame komt te vervallen. Zoals gezegd is het format “Best of 7 legs” voor de 1e & 2e divisie; het format voor de 3e divisie zal “Best of 5 legs” zijn.

 

Hopende jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben wil ik allen nogmaals danken voor hun aanwezigheid en input op deze avond.

 

Met vriendelijke groet,

Jacco Louwrink
Competitieleider FDB

Reacties:

Reacties

 1. Jacob 25/03/2019 - Reageer

  Betekent dit ook een verandering in de promotie/degradatie regeling van dit seizoen, aangezien er van 14 naar 16 teams gegaan wordt?

 2. Competitieleiding 29/03/2019 - Reageer

  Ja dat klopt.
  Voor de Ere t/m de derde divisie geld dat alleen dit seizoen en niet 4 maar maar 2 teams degraderen.
  Promotie in deze divisies blijft gelijk ,zijnde de beste twee trams promoveren.
  Daarmee zorgen we ervoor dat er naar poules van 16 teams gegaan kan worden.

  • Fedde-Jan 16/05/2019 - Reageer

   Er wordt in het bericht niet gesproken over de 4e divisie. Vervalt deze?

   • FDBdarts 17/05/2019 - Reageer

    De 4e divisie gaat zeker niet vervallen. Er gaat in het format niks veranderen; daarom wordt er niet over deze divisie gesproken.

 3. Brian 01/04/2019 - Reageer

  Betekend dit dat er dit seizoen meer teams dan normaal gesproken gaan promveren? Zo ja hoeveel en hoe en wat met degradatie/promotie? Kunnen jullie dit ook toelichten? Ben ik wel benieuwd na en ik denk meerdere met mij

 4. Ronald 02/04/2019 - Reageer

  Beste leden, jullie kunnen zelf wel tellen , dat er geschoven gaat worden naar de overgang van 16 teams volgend jaar , maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden . er geld het huidige promotie/degradatie reglement . maar dat er minder teams degraderen en/of
  meer promoveren spreekt voor zich . alles hangt daarna ook weer samen met de inschrijving van komend seizoen . dus ontleen geen rechten aan volgend seizoen , het kan alleen maar voordelig uitpakken met doorschuiven of opvullen divisies .

 5. Competitieleiding 03/04/2019 - Reageer

  Nee er promoveren niet meer teams dan normaal. dit blijft gewoon 2 per poule die er promoveren.
  Er degraderen er minder.
  voor de rest veranderd er niets aan promotie/degradatie.

Laat een reactie achter