Richard Veenstra wint 40e editie Dutch Open Darts

Bericht:

Op zondagmiddag 3 februari heeft Richard Veenstra als eerste FDB-lid ooit de Dutch Open Darts gewonnen! De laatste keer dat een Nederlander dit toernooi won was in 2006. Richard Veenstra is de opvolger van Raymond van Barneveld als Nederlandse winnaar.

 

Tijdens deze 40e editie van het Dutch Open Darts was het de kans voor Richard om de titel te pakken. Grote namen zoals Glen Durrant, Jim Williams en Mark McGeeney waren niet aanwezig op dit toernooi. Hierdoor was Richard na Wesley Harms de hoogst genoteerde speler op de BDO-ranking die meedeed aan dit toernooi.

Toch zegt deze ranking weinig tot niets, want dit toernooi blijkt elk jaar zeer moeilijk om te winnen. De darters zelf vinden dit toernooi nog moeilijker dan bijvoorbeeld de Lakeside. Ergens is dat ook wel logisch, met zo’n gigantisch deelnemersveld. Elke wedstrijd moet je scherp blijven, want voor je het weet wordt je uit het toernooi geknikkerd. Ook voor Richard was de weg naar de finale en de eindzege niet altijd even gemakkelijk. Het had maar zo kunnen zijn dat het voor Richard na de kwartfinale al exit was, maar hij wist een bloedstollend spannende partij te winnen met 5-4 van Kevin Doets. Ook de halve finale tegen Jeffrey van Egdom was niet makkelijk, maar uiteindelijk wist hij deze ook winnend af te sluiten met 2-1 in sets.

In de finale tegen Ryan Hogarth leek er na 1-0 in (3-0 in legs) geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede set kwam Ryan met 2-0 voor. Na een break en het houden van de eigen leg van Richard kwam er een 5e leg aan te pas. In deze leg was het nek-aan-nek en Ryan mist op een haar na de dubbel-10 voor een 137-finish. Zelf staat Richard nog op 158 en deze gooit hij uit en pakte hiermee de 2e set. Ryan en Richard maken het nog even spannend, want Ryan pakte de twee volgende sets. In de beslissende set pakt Richard alsnog de zege door deze laatste set winnend af te sluiten.

Meisjes & Junioren

Naast deze prachtige prestatie van Richard waren er ook nog jeugdleden van de FDB die in de prijzen vielen. Bij de meisjes wist Rosanne van der Velde de finale te behalen. Helaas wist zij in de 1e leg de dubbel-1 maar niet te raken en dit werd, na ook veel missers van Layla Brussel, uiteindelijk afgestraft. Helaas kwam Rosanne dit niet meer te boven, maar toch heeft ze maar mooi de 2e prijs behaald in haar categorie! Ook haar broer Jurjen van der Velde behaalde een prijs tijdens dit toernooi. Vorig jaar stond hij nog in de finale, maar deze editie moest hij genoegen nemen met een 3e prijs. Sytze Terpstra was bij de junioren na Jurjen de beste FDB-er tijdens dit toernooi. Hij sneuvelde bij de L16 helaas tegen de latere winnaar Daan Bastiaansen. Ook bij de meisjes kwam één van onze leden tot de L16. Chantal Tessin verloor hier van Rosanne van der Velde.

Koppels

Ook in de koppels kwamen de leden van de FDB ver. Het duo Rick Hofstra & Frans van der Weit sneuvelden bij de L16 tegen de latere winnaars Gino Vos & Berry van Peer. Het duo Jitse van der Wal & Gijsbert van Malsen kwamen 1 ronde verder, maar helaas verloren zij de kwartfinale van Tony Martin & Michael Bryan Warburton.

Alle uitslagen
Alle overige uitslagen zijn hier te vinden.

Reacties:

Laat een reactie achter