Resultaten leden FDB tijdens Dutch Open 2023

Bericht:

Afgelopen weekend stond het grootste dartstoernooi ter wereld weer op het programma; het TOTO Dutch Open 2023. Vanaf donderdag stond de Bonte Wever in Assen volledig in het teken van dit grote dartsspektakel. Tijdens dit toernooi deden uiteraard ook een aantal leden van de FDB mee en hieronder volgt een overzicht van de resultaten.

Het is uiteraard (bijna) onmogelijk om de resultaten van al onze leden op deze pagina te tonen; vandaar dat wij onze leden benoemen die de L16 bij de koppels hebben gehaald en/of de finaledag van het singletoernooi hebben behaald. Als je alle uitslagen wil bekijken, ga dan naar Uitslagen / Loting Dutch Open.

Koppels Heren & Dames
Bij de heren haalden het koppel Arnold Boersma & Mats Gies de L16. Dit was tevens het eindstation; er werd helaas met 3-0 verloren van Chris Landman & Jelle Klaassen. Chris & Jelle werden uiteindelijk de verliezend finalisten van het koppeltoernooi van de heren.

Bij de dames haalden het koppel Nathalie van Marm & Roos van der Velde de kwartfinales. In deze kwartfinale werd verloren van Anca Zijlstra & Aletta Wajer. Anca & Aletta werden uiteindelijk de verliezend finalisten van het koppeltoernooi van de dames.

Heren
Bij de heren haalden 8 van onze leden de finaledag en mochten gaan strijden voor de titel. Helaas was het deelnemersveld te sterk voor onze leden om de uitzending van RTL7 te behalen (dit werd vanaf de kwartfinales uitgezonden), maar toch willen wij hun resultaat nog even benoemen. De volgende leden hebben de finaledag gehaald met daarachter in welke ronde zij zijn gestrand.
– Mats Gies (L64 met 4-0 verloren van Joey ten Berge)
– Theo de Jong (L64 met 4-3 verloren van Jelle Klaassen)
– Gerrit ter Schuur (L64 met 4-0 verloren van Chris Landman)
– Sjoerd Koopman (L64 met 4-2 verloren van Willem Mandigers)
– Gillan Koehoorn (L128 met 4-2 verloren van Aaron Turner)
– Roelof Drenth (L128 met 4-2 verloren van Patrick van den Boogaard)
– Dennie Bos (L128 met 4-0 verloren van Johan van Velzen)
– Hette van den Brink (L128 verloren van Sjoerd Koopman)

Dames
Bij het damestoernooi werd alles tot de finale al op zaterdag gespeeld. De beste resultaten werd behaald door Roos van der Velde (L64 met 3-0 verloren van Kyana Frauenfelder), Nathalie van Marm (L64 met 3-1 verloren van Floortje van Zanten), Shirley Boersma (L64 met 3-1 verloren van Kelly Streef), Mirella Volbeda (L64 met 3-2 verloren van Emma Little), Yvonne v/d Berg (L64 met 3-0 verloren van Rhian o’Sullivan) & Tineke Kalsbeek (L64 met 3-2 verloren van Lorraine Hyde).

Junioren
Bij de junioren was er helaas geen winnaar vanuit onze bond, maar toch hebben 5 leden de L32 gehaald. Dit zijn Cor Beukema, Mike de Graaf, Thomas Ruiter, Bauke-Pieter Oedzes & Lucas Tessin.

Meisjes
Ook bij de meisjes mogen wij geen winnaar noteren vanuit de FDB. Onze afgevaardigden bij de meisjes waren Chantal Tessin & Fardau de Jong. Fardau verloor bij de L16 van Dorina Sipos. Chantal strandde helaas in de kwartfinale tegen dezelfde tegenstandster en de latere verliezend finaliste Dorina Sipos.

Aspiranten
Wij sluiten dit bericht positief af met toch een winnaar! Bij de aspiranten wist Ruben Baalmans de finale te halen en ook nog eens te winnen. Ruben mag dan wonen in het Groningse Bellingwolde; maar hij is wel degelijk lid van de FDB. Hij versloeg met 3-2 Daan Toxopeus in de finale en is dus de TOTO Dutch Open 2023 kampioen bij de Aspiranten! Van harte gefeliciteerd Ruben!

2023-1-29 ASSEN, NETHERLANDS- JANUARI 29: Dartsplayer playing at the TOTO Dutch Open Darts 2023 Saturday on Januari 29 2023 in de Bontewever Netherlands (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

 

Reacties:

Reacties

 1. Henk de Jong 30/01/2023 - Reageer

  Zou de ledenadministratie eens wat beter nakijken. Er stonden bij de meisjes tot 17 jaar namelijk 2 speelsters van de FDB.

  • FDBdarts 30/01/2023 - Reageer

   Klopt helemaal Henk! Het valt niet mee om de gehele ledenadministratie uit je hoofd te kennen.
   Uiteraard hebben wij Fardau alsnog vermeld in het artikel.

  • Henk de Jong 30/01/2023 - Reageer

   Zeer begrijpelijk, zijn er natuurlijk ook nogal wat. Mooi aangepast!

 2. Sjoerd Seldenrust 30/01/2023 - Reageer

  Jullie zijn Hette vd Brink vergeten. Verloor bij L128 van Sjoerd Koopman

  Groeten Sjoerd Seldenrust

  • FDBdarts 05/02/2023 - Reageer

   Hette staat er inmiddels bij!

Laat een reactie achter