Reglement K.O.ppels

Bericht:

Knock-Out koppels, afgekort K.O.ppels
Sinds de oprichting van de FDB worden er al K.O.ppels gespeeld. Dit is een knock-out koppeltoernooi dat gespeeld wordt gedurende een dartseizoen. Elke ronde worden de winnende koppels tegen elkaar geloot. De uiteindelijke winnaars mogen zich een jaar lang Fries kampioen K.O.ppels noemen!

Hoe gaat het in zijn werk?
De opgave is per koppel. Dit hoeft geen bestaand koppel te zijn, de enige voorwaarde is dat beide personen lid zijn van de FDB. Door middel van loting worden de te spelen wedstrijden bepaald. Het koppel dat als thuisspelend wordt geloot, neemt contact op met de tegenstanders. De speeldatum en -locatie wordt in overleg tussen beide koppels gekozen. De wedstrijd moet worden gespeeld vóór de datum die de wedstrijdleiding bepaalt. De winnaar geeft de uitslag door aan de wedstrijdleiding.

Er mag niet worden uitgesteld! Er is namelijk voldoende tijd om de wedstrijd te spelen, dit mag ook in het weekend. Wanneer er geen overeenstemming wordt bereikt wat betreft de speeldatum, meld dit dan bij de wedstrijdleiding. Deze bepaalt dan de datum. Het koppel dat alsnog niet kan spelen voor de uiterste datum, verliest, waarna de tegenstanders automatisch door zijn naar de volgende ronde.

Uit de winnaars worden weer nieuwe wedstrijden geloot tot er een finale overblijft.

De uiteindelijke winnaars mogen zich Fries kampioen K.O.ppels noemen van het desbetreffende jaar.

Er wordt gespeeld:

  • 4 singels, waarvan 2 singels per deelnemer, 501 best of 5
    1 punt per wedstrijd
  • Maximaal 5 sets koppelwedstrijden, 501 best of 5 legs per set
    2 punten per set
  • Bij gelijke stand (7-7) 1 leg 1001

De loting, uitslagen etc. komen op de FDB-site te staan.

Het thuisspelende koppel ontvangt het wedstrijdformulier via e-mail. De uitslagen moeten na het spelen van de wedstrijd binnen twee dagen worden gemaild naar voorzitter@fdbdarts.nl. De e-mail dient voorzien te zijn van het ingevulde wedstrijdformulier.

Veel succes!

K.O.ppels wedstrijdleiding FDB

Reacties:

Laat een reactie achter