Prestaties voor Noppert, Hofstra en Veenstra op 4 Nations Tournament

Bericht:

Danny Noppert, Kyana Frauenfelder en Maikel Verberk hebben zondag het individuele toernooi van het ‘4 Nations Tournament’ gewonnen in Kirchheim, Duitsland. Een prachtige prestatie!

De loting werd vandaag bepaald door de klassering in de individuele ranglijst van het teamtoernooi gisteren. De speelzaal ontplofte werkelijk tijdens de kwartfinale van Danny Noppert tegen Frans Harmsen, de in topvorm verkerende Noppert gooide in de vijfde leg een 9-darter! Wat een hoogtepunt tijdens een fantastisch weekend voor de Nederlandse ploeg (klik hier voor het verslag van het teamtoernooi zaterdag). Vanessa Zuidema kreeg 8 kansen om kampioene bij de dames te worden, maar zag haar Belgische tegenstandster er met de winst vandoor gaan.

Uitslagen heren
Alle heren behalve Wim Kroezen wisten hun eerste partij (laatste 32) te winnen. Bij de laatste 16 won Frans Harmsen vervolgens van Marcel Blik, Richard Veenstra verloor van de Belg Roger Janssen. De overige heren plaatsen zich allen voor de kwartfinales:

Laatste 8
Danny Noppert (NL) – Frans Harmsen (NL) 4-2* Noppert gooit een 9 darter in de 5de leg!
Roger Janssen (BEL) – Jeffrey Sparidaans (NL) 3-4
Martin Schindler (GER) – Wesley Harms (NL) 2-4
Ricardo Pietreczko (GER) – Rick Hofstra (NL) 4-3

Laatste 4
Danny Noppert (NL) – Jeffrey Sparidaans (NL) 5-3
Wesley Harms (NL) – Ricardo Pietreczko (GER) 5-3

Finale
Danny Noppert (NL) – Wesley Harms (NL) 5-4

Klik hier voor alle uitslagen van de heren!

Uitslagen dames
De dames begonnen scherp aan het toernooi, het was alleen Kelly Streef die helaas haar eerste wedstrijd verloor. Uitslagen vanaf de kwartfinales:

Laatste 8
Vanessa Zuidema (NL) – Silke Lowe (GER) 3-2
Anne Willkomm (GER)-Steffi Zwitkowitsch (GER) 0-3
Anca Zijlstra (NL) – Steffi Lück (BEL) 2-3
Nicole Delie (BEL) – Karin Krappen (NL) 3-1

Laatste 4
Vanessa Zuidema (NL) – Steffi Zwitkowitsch (GER) 4-3
Steffi Lück (BEL) – Nicole Delie (BEL) 0-4

Finale
Vanessa Zuidema (NL) – Nicole Delie (BEL) 3-4*  Vanessa mist 8 matchdarts

Klik hier voor alle uitslagen van de dames!

Jongens
Bij de jongens begonnen de Nederlanders allemaal, dankzij hun goede prestaties op zaterdag, met een bye. In de kwartfinales namen we helaas afscheid van Niels Zonneveld en Jeffrey Ballast. Uitslagen vanaf halve finales:

Laatste 4
Maikel Verberk (NL) – Kevin Troppmann (GER) 4-2
Wesley Hurrebrink (NL) – Nico Schlund (GER) 1-4

Finale
Maikel Verberk (NL) – Nico Schlund (GER) 4-0

Meisjes
De meisjes begonnen vandaag met de halve finales tegen Duitsland. Kyana Frauenfelder won met 4-3 van Christina Schuler, Priscilla Steenbergen won knap met 4-1 van Vanessa Nelz. Zodoende dus een compleet oranje finale die gewonnen werd door Kyana met 4-0. Klasse prestatie van beide meisjes.

Klik hier voor alle uitslagen van de jeugd!

In Kirchheim (Duitsland) kwamen de nationale teams van Duitsland, België, Luxemburg en Nederland in actie om te strijden voor de titels. Eén van de redenen voor dit nieuwe evenement is het wegvallen van de ‘Springcup’, enkele jaren geleden. Dit populaire toernooi werd gespeeld door een flink aantal West-Europese landen maar kwam na de 2012 editie tot een einde wegens gebrek aan organiserende landen. In de tussentijd stonden de ‘Lorna Croft Friendship Cup’ en de ‘Challenge of the Lowlands’ wel standaard op het programma. Deze toernooien bestaan inmiddels niet meer en hebben ruimte gemaakt voor dit nieuwe evenement, met naast België, Duitsland en Nederland dus ook Luxemburg als vierde deelnemende land. Volgend jaar mag België het evenement organiseren, in 2018 Nederland en vervolgens Luxemburg.

De Nederlandse Darts Bond feliciteert de Nederlandse ploeg met deze geweldige prestatie en bedankt de organisatie en vrijwilligers voor een mooi evenement!

Bron: www.ndbdarts.nl

Reacties:

Laat een reactie achter