Ouwe Vat 1 wint wederom Bekercompetitie van de FDB

Bericht:

Op vrijdag 10 mei werden de Halve Finales en de Finale van de Bekercompetitie van het seizoen 2018/2019 gespeeld. Deze finaledag werd traditiegetrouw afgewerkt in Café “De Trijesprong” te Winsum bij uitbater Jaap Folkerts.

Voor deze avond hadden 4 teams zich gekwalificeerd. Voorafgaand hadden de captains van deze teams het lot in eigen hand, want zij mochten zelf hun lot bepalen door een lootje te trekken bij de competitieleider. Uiteindelijk leverde dit de volgende wedstrijden op:

Ouwe Vat 1 – Wordt nooit wat
Thunderbirds – Skutsje

Helaas kunnen we over deze wedstrijden heel kort zijn, want beide partijen eindigden in een “whitewash”. Ouwe Vat 1 en Thunderbirds wisten beide hun wedstrijd te winnen met 5-0.

Finale

De finale werd dus een clash tussen twee Eredivisieteams; respectievelijk de kampioen en de nummer 3 van de Dinsdagavondcompetitie. Dit beloofde dan ook een spannende finale te gaan worden waarop het zou worden beslist op details. Dit was ook absoluut het geval. De singles werden eerlijk verdeeld onder beide teams; Rick Hofstra & Frans van der Weit haalden de punten binnen voor Ouwe Vat 1 en Mats Gies & Michael Plooy deden dit voor Thunderbirds.

In de koppels was het ook spannend; de eerste partij werd nog gewonnen door Thunderbirds, maar de resterende 3 koppelpartijen werden gewonnen door Ouwe Vat 1. Er moet wel gezegd worden dat in bijna elke koppelpartij een beslissende leg gespeeld moest worden om een winnaar aan te wijzen.

Prijsuitreiking

Uiteraard hoort bij een finaledag ook een prijsuitreiking. Beide verliezend halve finalisten mochten naar voren komen om hun gedeelde 3e prijs op te halen. Helaas was Skutsje al eerder richting huis gegaan, maar Wordt nooit wat is tot de prijsuitreiking gebleven. Daarna moest Thunderbirds genoegen nemen met de 2e prijs en Ouwe Vat 1 prolongeerde hun titel. Daarnaast werd aan Ouwe Vat 1 ook de beker voor het winnen van de Eredivisie uitgereikt. Zie onderstaande foto’s voor de prijswinnaars.

Reacties:

Laat een reactie achter