Noppert knap tweede op World Series of Darts 2019

Bericht:

4 november 2019 – Danny Noppert is tweede geworden op de World Series of Darts 2019, dat afgelopen weekend plaatsvond in AFAS Live te Amsterdam. In een compleet Nederlandse finale verloor de Jouster met 11-2 van Michael van Gerwen. Al met al een knappe prestatie om zover te komen in het toernooi. Bovendien levert het hem ook nog eens een plekje op in de Grand Slam of Darts, dat van 9 t/m 17 november 2019 gepland staat.

In de eerste ronde wist Noppert te winnen van landgenoot Jeffrey de Zwaan met 6-3. De Zwaan kwam op een 2-0 voorsprong, maar met een 138-finish maakte Danny 2-2. De volgende leg ging weer naar De Zwaan. Daarna gunde Noppert De Zwaan echter geen leg meer. Met een 14-darter besloot hij de partij.

Bij de laatste 16 trof Noppie de Schot Gary Anderson. Noppert gooide goed en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Anderson maakte een geblesseerde indruk. Hij verraste met een 4-1 break, maar Noppert bleef beheerst en pakte de volgende leg via een 104-finish. De wedstrijd eindigde hij met dubbel vier.

In de kwartfinale was Ian White de tegenstander, die eerder al Peter Wright had verslagen. In een spannende strijd tegen Ian White pakte Noppert de voorsprong. Na 8-3 werd het echter al gauw 8-5. Noppert pakte de volgende leg en met 9-5 was de winst in zicht. Maar White wist de volgende vier legs naar zich toe te trekken en kwam met 9-9 op gelijke hoogte. Toch trok Noppert net aan het langste eind en pakte de winst!

Noppert stoomde door naar de halve finale, waar Dave Chisnall de volgende tegenstander was. In een superspannende partij won de Jouster met 11-10!

Wij feliciteren Danny Noppert met zijn tweede plek!

Foto: Kelly Deckers/PDC

Reacties:

Laat een reactie achter