Geslaagde Amateur & Jeugd Trofee in Heerenveen

Bericht:

HEERENVEEN – Het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen was zondag het prachtige decor voor de Amateur & Jeugd Trofee. De Nederlandse Darts Bond organiseerde in samenwerking met de Friese Darts Bond dit gezellige toernooi, speciaal voor alle amateurdarters, lagere divisiespelers, recreanten, mindervaliden en jeugddarters. Meer dan 200 darters uit het hele land waren aanwezig om deel te nemen aan dit toernooi.

Tijdens het toernooi zagen we de allerkleinsten dartsspelletjes spelen in de categorie mini’s, gingen (jonge) darters de strijd aan met voormalig Nederlands selectiespeler Rick Hofstra en deden veel darters mee aan het toernooi in hun eigen categorie.

In de winnaarsronde bij de senioren bleek Sjaak Kuiken de beste. Hij stond in de finale tegenover Leo Steneker en won met 4-1. De verliezersronde werd een prooi voor Marcel Smink. Bij de winnaarsronde voor de gevorderde jongens gooiden Jurjen van der Velde, die vorig week Nederlands kampioen werd en DVO-er Danny Jansen zich naar de finale. Op het podium bleek Jurjen de beste: 5-1. In de verliezersronde van dezelfde categorie was het Dinand Hoek die met de beker aan de haal ging. Hij won van Duncan Oele met 3-1.

Gevorderden en beginners

Om een onderscheid te maken bij de jongens, werd er naast het toernooi voor gevorderden ook een toernooi voor beginnende jongens georganiseerd. De winnaarsronde bij die beginnende junioren kende een finale tussen Sijmon de Rijke en Senna Beuckens. Senna Beuckens bleek de sterkste en boekte een 4-2 overwinning. Andy Mertens pakte de titel in de verliezersronde van de beginnende junioren. In de finale won hij van Jeremy Doorenspleet. Naast de jongens speelden ook de meisjes een toernooi. Lerena Rietbergen ging, niet voor het eerst, met de trofee aan de haal. Ze versloeg Romy Vermeulen in de finale met 3-1.

Paradarters en specials

Daarnaast streden ook de paradarters en de specials op de Amateur & Jeugd Trofee tegen elkaar. Ook zij beleefden een mooie dag. Voor Matthijs Wissink werd die dag het mooist. Hij won de finale, na een 2-0 achterstand met 3-2 van Wilco Wassink. De verliezersronde werd gewonnen door Harry de Weerd ten koste van Carel Scholten. Bij de specials gooide Geoffrey Wielink een sterk toernooi. Hij won in de finale op het podium van de sterk spelende Joeri van Arnhem. De verliezersronde werd een prooi voor Kick Oosterwijk. Hij versloeg Marco Wittenberg in de finale.

Iedereen ging met een glimlach naar huis en enkelen keerden zelfs met een prijs onder de arm huiswaarts. Onder alle inschrijven werden namelijk mooie prijzen verloot zoals een Blade 5 dartsbord en een echte LED surround ring beschikbaar gesteld door Selectdarts. Al met al een meer dan geslaagde dag in Heerenveen.

Tekst: www.ndbdarts.nl

Reacties:

1 Reactie

  1. astrid 01/05/2018 - Reageer

    Volgens mij was het sijmen de kroon ipv de rijke bij de junioren beginnend in de finale

Laat een reactie achter