Fries succes op NDB Enschede

Bericht:

Op zondag 30 maart werd in de thuishaven van voetbalclub FC Twente, De Grolsch Veste, de op een na laatste NDB Ranking van het seizoen gehouden. Spannend in vele opzichten, vooral omdat er vele Friese darters hoog in de rankings te vinden zijn. Het toernooi ging van start met 20 meisjes, 52 aspiranten en 56 junioren bij de jeugd. Bij de heren A en B categorie speelden respectievelijk 116 en 43 deelnemers mee, daarnaast hadden 49 dames hun weg gevonden naar Enschede.

In het heren A toernooi was het Rick Hofstra die voor het eerst in lange tijd weer een NDB op zijn naam wist te schrijven, na al eerder dit seizoen twee keer tweede te zijn geworden. Met 2-0 in sets werd Superleague-teamgenoot Jeffrey de Graaf vakkundig opzij gezet. Eerder wist Hofstra te winnen van Danny Noppert, deze Friese tweestrijd in de halve finale werd beslist in het voordeel van de Sneker, 4-3. Frans van der Weit deed ook goede zaken voor de ranking door de kwartfinale te bereiken, waarin verloren werd van Mike Zuydwijk.

Ook bij de heren B kregen we een Friese winnaar! Nadat hij al eerder dit seizoen een ranking op zijn naam wist te schrijven, pakte hij ook ditmaal de winst in deze categorie. Theo de Jong was met 4-3 te sterk voor Danny Kloppenburg. Theo stond 3-0 voor maar zag Danny op 3-3 komen. Gelukkig was het tops die De Jong in de beslissende leg de zege bracht. Remko Landman verloor in de kwartfinales met 3-2 van de latere winnaar.

Bij de jeugd ook een aantal prachtige resultaten. Gijsbert van Malsen werd runner-up in de categorie aspiranten. Helaas verloor hij nipt met 3-2 in de finale van Javanico Jansen. Bij de meisjes wist Denise de Vries de kwartfinales te bereiken. Hierin verloor ze van Nederlands kampioene Sharon Jansen. In de categorie junioren verloren zowel Jitse van der Wal als Patrick de Velde bij de laatste 16.

Over een dikke maand zal de laatste NDB Ranking van dit seizoen plaatsvinden in de Houtrusthallen in Den Haag. Daarna zal ook de balans worden opgemaakt wat betreft selectie voor het Nederlands Team. Een ding is bijna zeker: we krijgen een Friese Nederlands Rankingkampioen! Danny Noppert stond voor aanvang van de NDB in Enschede op 19 punten voorsprong, en met zijn halve finaleplaats heeft hij zich vrijwel verzekerd van zijn rankingtitel! Ook Rick Hofstra heeft met zijn overwinning in de Grolsch Veste goede zaken gedaan, en lijkt op te schuiven naar de tweede plaats op de ranking. Ook bij de heren B is nog van alles mogelijk voor Theo de Jong.

De FDB feliciteert al haar spelers met de behaalde resultaten en wenst ze veel succes met de laatste loodjes in Den Haag! In het fotoalbum staan enkele leuke plaatjes van de ranking in Enschede, met dank aan Bas van den Berk van www.dartfreakz.nl.

Reacties:

Laat een reactie achter