FDB ranking Luinjeberd

Bericht:

Zondag 9 februari was alweer het 6e ranking toernooi, gastheer was Jacco Bloemhof van Onder de Linden. De opkomst was weer goed te noemen, 63 heren en 18 dames gingen de strijd aan om de 1e plek in de koppels en de singels te bemachtigen.. En er werd gestreden! In de koppels waren het  Ellen van Dijk en Yvette Hebing die mochten proberen de heren af te troeven … nou dat deden de beidde dames! In de kwart finale versloegen ze Dennis Iedema / Andre Jongsma met 3-0 in de halve finale waren het Jochum Mendel / Jaap Kooistra die het onderspit moesten delven, het werd 3-2 voor de dames ! In een zeer spannende finale wisten de dames ook Pieter Kalteren en Dennis Stelzer te overtroeven zo zien we maar dat dames wel degelijk kunnen darten!!! Met een 4-3 overwinning, hebben we voor het eerst in de geschiedenis van de FDB ranking toernooien, een dames koppel die de overwinning op hun naam zet. Vergeet de namen niet! Yvette Hebing en Ellen van Dijk…

Bij de dames singels stonden Annelies Hoenderdaal en Yvette Hebing in de finale. Annelies won nipt haar partijen van Akkie Vos en Melanie Boersma met 3-2, Yvette won o.a van Ellen ( haar koppelmaatje) In de finale wist Yvette met 4-0 de winst binnen te halen.

Bij de heren singels stonden Mike Chapman en Pieter Kalteren in de finale……  de weg er naar toe versloeg Pieter o.a Dennis Iedema  met 4-2 en Mike wint van Luitzen Elzinga met 4-1. Het werd een spannende finale, Mike miste de de nodige match darts toen het 4-2 stond maar Pieter vocht zich terug naar 4-4, toch was het Mike die de laatste dubbel gooide!

Hoogste finish was voor Johnny Steunebrink 164..

Reacties:

Laat een reactie achter