Dutch Open 2016: Alle informatie op een rij

Bericht:

Vrijdag 29 januari is het zover, dan begint in de Bonte Wever Assen de 38ste editie van de Dutch Open Darts! Hieronder hebben we alle praktische informatie voor jullie op een rijtje gezet:

Loting:
De loting staat inmiddels online en is hier te vinden.

Programma
Op vrijdag en zaterdag gaan de deuren al om 08.30 uur open zodat iedereen genoeg tijd heeft om zijn/haar spelerskaart af te halen of een entreekaartje te kopen. De Bonte Wever beschikt over een ruime garderobe voor de jassen. Net als vorig jaar zijn de spelerskaarten af te halen in de tent voor de ingang.

Vrijdag:
– Afhalen spelerskaart: 8.30 – 11.00 uur.
– Start koppeltoernooi: 11.30 uur.

Zaterdag:
– Afhalen spelerskaart: 8.30 – 10.30 uur.
– Start singletoernooi: 11.00 uur.

De laatste 64 heren en de laatste 2 dames gaan door naar zondag. Voor de dames zal dus alleen de finale op zondag plaatsvinden!

Zondag:
– Deuren open: 08.00 uur.
– Aanmelden voorinschrijvingen jeugd: 8.00 – 9.45 uur. Let op: de inschrijving is gesloten, jeugd kan zich NIET meer op de dag zelf inschrijven.
– Start jeugdtoernooi: 10.00 uur. (Voor meer informatie over de Dutch Open Darts Youth klik hier.)
– Start laatste 64 heren: 10.30 uur.
– Starts podiumprogramma: 13.30 uur.

Afhalen spelerskaarten
Alle deelnemers hebben pas toegang tot de Bonte Wever wanneer ze hun spelerskaart hebben opgehaald. Alle Nederlanders kunnen hun spelerskaart ophalen in de grote witte tent die voor de hoofdingang staat. De spelerskaart is het toegangsbewijs voor alle dagen (Laat deze afstempelen). De balies waar de spelerskaarten opgehaald kunnen worden zijn op achternaam ingedeeld, dit zal duidelijk worden aangegeven, let hier dus op! Ook de jeugd dient zich hier op zondagmorgen te melden.

Deelnemers aan het seniorentoernooi dienen een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, deze dien je verplicht te tonen. Het is toegestaan om voor iemand anders de spelerskaart op te halen, hiervoor heb je wel een kopie van zijn/haar legitimatiebewijs nodig! Ook is het mogelijk om een andere koppelmaat mee te nemen indien jouw koppelmaat verhinderd is. Meld je hiervoor bij de ‘control desk’. Neem wel een kopie van het legitimatiebewijs van je oude koppelmaat mee!

Wanneer een speler gedurende het toernooi zijn/haar spelerskaart kwijtraakt geldt dat hij/zij in alle gevallen een nieuwe kaart moet laten maken (en dus kopen) à € 12,50. Alle niet-Nederlandse deelnemers dienen hun spelerskaart op te halen bij de controldesk, deze kun je vinden direct na de hoofdingang van de Bonte Wever aan de rechterkant (dus niet in de tent voor de ingang).

Overige toeschouwers en kaartverkoop
Iedereen is hartstikke welkom om het grootste dartsevenement ter wereld van dichtbij mee te maken. Toegangskaarten zijn uitsluitend tijdens het evenement verkrijgbaar en dus niet vooraf te bestellen! Kaarten zijn te koop direct na de hoofdingang aan de rechterkant. Hiervoor hoef je dus niet in de tent voor de ingang te zijn. Voor de verschillende dagen gelden de volgende entreeprijzen:

Vrijdag € 5,00
Zaterdag € 6,50
Zondag € 7,50
Passe Partout € 12,50 (toegang alle dagen)

De organisatie wil graag alle supporters en geïnteresseerden meedelen dat we veel belangstelling verwachten aangezien we in alle categorieën meer inschrijvingen hebben. Dus wees bijtijds als je een kaartje wil kopen en hou er rekening mee dat er geen entreekaarten meer beschikbaar kunnen zijn, want vol = vol! Voor de laatste informatie hou onze Twitter en Facebookpagina in de gaten. Zodra er geen kaartjes meer zijn zullen we dit duidelijk communiceren.

Alle jeugdspelers die een ouder/ begeleider bij zich hebben op zondagmorgen krijgen 1 extra entreekaartje voor deze persoon wanneer ze zich aanmelden in de tent. Overige ouders/ begeleiders/ supporters dienen dus een kaartje te kopen aan de kassa, direct na de hoofdingang van de Bonte Wever aan de rechterkant. Jeugdspelers krijgen zelf ook een toegangsbewijs.

Evenement verlaten en opnieuw betreden
Wil je gedurende de dag naar buiten zorg dan altijd dat je een stempel hebt op de binnenkant van je hand/ pols. Deze dienen de mensen aan de deur je te geven. Een gestempelde spelerskaart zonder stempel op je pols geldt niet als toegangsbewijs.

Kledingvoorschrift
Alleen voor de podiumwedstrijden op zondag is het NDB kledingvoorschrift van toepassing. Voor de overige wedstrijden geldt geen kledingvoorschrift.

Belangrijk!
– Op vrijdag en zaterdag starten de winnaars met het schrijven van de wedstrijden totdat anders wordt omgeroepen. Indien de speler, of beide spelers van een koppel, verzaakt te schrijven betekent dit uitsluiting van het toernooi.
– Je wordt niet omgeroepen. Op de spelerskaart is het tijdschema en de baan waarop jij je wedstrijden speelt aangegeven. Je dient je telkens 10 minuten voor aanvang van je wedstrijd te melden bij de baanofficial. Indien je je niet tijdig meldt, is een reglementaire nederlaag het gevolg.

Prijzengeld
Mocht je goed presteren en prijzengeld gewonnen hebben, let dan op dat een geldig legitimatiebewijs nodig is om dit af te halen. Bedragen hoger dan 250,- euro worden na het evenement via de bank betaald. Deze personen dienen hun IBAN code bij de hand te hebben.

Entertainment
Het gaat ontzettend gezellig worden in de Bonte Wever! Zo zal er live entertainment verzorgd worden in de horecastraat met verschillende pubs en staat er natuurlijk weer een DJ in de feesttent! Daarnaast is er voldoende zitgelegenheid om iets te eten of te drinken. Natuurlijk zijn er weer verschillende stands aanwezig voor leuke (darts) artikelen en is een ruime overdekte rookruimte gecreëerd.

WAARSCHUWING:
Kom op tijd! We mogen meer deelnemers dan in afgelopen jaren verwelkomen waar we ontzettend trots op zijn, maar dit zal ook drukte veroorzaken. Zorg dus dat je ruim voordat je moet spelen in het bezit bent van je spelerskaart. Heb je geen kaart op het moment dat je je moet melden bij de wedstrijdtafel of ben je te laat, dan betekent dit automatisch diskwalificatie en dus einde toernooi.

Ben je op zoek naar andere informatie zoals bijvoorbeeld toernooiformat, prijzengeld, reglement of historie klik dan hier en bekijk het menu aan de rechterkant van de pagina.

Alle tijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Bron: www.dutchopendarts.nl

Reacties:

Laat een reactie achter