Divisiekampioenen 2018-2019

Bericht:

Afgelopen zondag, 19 mei 2019, werden de Divisiekampioenschappen georganiseerd. Dit werd traditiegetrouw georganiseerd in Eetcafé “De 2 Gemeenten” te Irnsum. Voor dit toernooi werden alle kampioenen van de reguliere competitie uitgenodigd.

Helaas waren er vooraf een aantal afmeldingen, wat betekende dat er door de organisatie gepuzzeld moest worden hoe het toernooi het beste vormgegeven kon worden. Je wil namelijk niet dat teams heel lang moeten wachten, omdat andere teams zich afgemeld hebben.

Voor de 1e en 2e divisie hadden de afmeldingen directe consequenties. Het team Doelleazen werd divisiekampioen zonder zelf te spelen; de andere kampioen van de 1e divisie had zich helaas afgemeld. In de 2e divisie werd er gelukkig nog wel gestreden om het kampioenschap; van de 4 teams hadden zich er 2 afgemeld. De finale werd gespeeld door de resterende 2 teams. De 3e & 4e divisie waren goed vertegenwoordigd; van de 8 teams in beide divisies waren er respectievelijk 6 teams (3e) en 5 teams (4e) aanwezig. Hierdoor was er een echte strijd wie zich het beste team van hun divisie mocht noemen.

Onderstaande divisiekampioenen mogen de FDB gaan vertegenwoordigen tijdens de Divisiekampioenschappen van de NDB. Deze worden georganiseerd in Nijkerk op zaterdag 22 juni (4e divisie, 3e divisie & 2e divisie) en zondag 30 juni (1e divisie & Eredivisie). Wij wensen deze teams veel succes in Nijkerk!

Divisiekampioen Eredivisie

In deze divisie wordt de kampioen logischerwijs ook de Divisiekampioen; er is namelijk maar een Eredivisie. Dit jaar is Ouwe Vat 1 wederom de kampioen. De beker voor dit behaalde resultaat hebben zij op de finale dag van de Bekercompetitie reeds mogen ontvangen.

Divisiekampioen 1e divisie

Zoals eerder vermeld is er dit jaar niet gestreden om het Divisiekampioenschap in deze divisie. Helaas kon Veldzicht 1 niet aanwezig zijn en hierdoor mocht Doelleazen zich Divisiekampioen noemen van de 1e divisie.

Divisiekampioen 2e divisie

In de 2e divisie waren er helaas ook afmeldingen, maar gelukkig kon er nog wel een finale gespeeld worden. Deze finale was van hoog niveau en bloedstollend spannend! Uiteindelijk trok Simply The West aan het langste eind door met 5-3 te winnen van S.W.B. Nijland.

Divisiekampioen 3e divisie

De 3e divisie was bijna compleet; van de 8 teams waren er 6 afgereisd naar Irnsum. Na overleg met de teamcaptains werd besloten om 2 poules van 3 teams te maken, zodat er uiteindelijk kruisfinales konden worden gespeeld. De uiteindelijke nummer 3 van de poule was dus direct uitgeschakeld; de nummer 1 van poule A speelde tegen de nummer 2 uit poule B en andersom. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen Harmonie One en De Stapper 46. Na een lange dag (deze divisie was rond 12:30 begonnen) werd De Stapper 46 rond 21:00 uur gekroond tot divisiekampioen van de 3e divisie!

Divisiekampioen 4e divisie

In deze divisie was de opkomst redelijk; van de 8 teams waren er 5 aanwezig. Er werd, ook in overleg met de captains, besloten om 1 voorronde te spelen zodat daarna de halve finales konden worden gespeeld. Het lot moest bepalen wie deze voorronde moest gaan spelen. Uiteindelijk was er 1 team overduidelijk te sterk voor de andere teams uit deze 4e divisie. Casa Rosso mag zich dit jaar Divisiekampioen 4e divisie noemen.

Reacties:

Reacties

  1. Ronald 23/05/2019 - Reageer

    Jammer voor de opkomst van de eerste en de tweede divisie . over de kampioen van de vierde, heb ik mijn bedenkingen bij , 5 jaar geleden waren ze dit ook , en wandelden lekker door naar kampioen 3e 2e en 1e , toen team opgedoekt , nu weer in dezelfde samenstelling terug . geen 4e divisie team , maar gewoon een 1e divisie team wat kampioen is geworden, wees er maar trots op casa rosso, over 3 jaar weer uit mekaar . succes met de landelijke kampioenschappen .

  2. Jolanda 02/06/2019 - Reageer

    Ben het niet met je eens want een compleet team gaat niet terug gezet worden …nadat ze een team weer samen stelden hebben ze gevraagd om hoger te gooien .dus je kan een mening hebben maar dan wel de goede informatie gebruiken

Laat een reactie achter