Definitieve opzet competitie seizoen 2022-2023

Bericht:

Na veel ophef over het besluit van de ALV op dinsdag 14 juni om de opzet van de competitie aan te passen, is gisteravond 19 juli een BALV georganiseerd. Tijdens de BALV is uitgelegd hoe het besluit van 14 juni tot stand gekomen is en duidelijk gemaakt dat het bestuur van de FDB uit coulance een BALV heeft georganiseerd. In principe was er namelijk geen noodzaak om dit te doen, omdat er conform de statuten van de FDB is gehandeld. Wij willen als bestuur dan ook benadrukken dat besluiten worden genomen tijdens een ALV en dat het niet de bedoeling is om na elke ALV een BALV te organiseren als men het niet eens is met een beslissing. Als bestuur moet je namelijk uitvoeren wat de ALV heeft opgedragen om te doen.

Genoeg gezegd over hoe het werkt binnen een bond of vereniging; het belangrijkste onderwerp was wat te doen met de competitie van 2022/2023. Tijdens de BALV konden de aanwezige leden stemmen voor drie opties. Er is zo goed als unaniem gekozen voor de optie om het aankomende seizoen in poules van 12 teams te spelen. Dit betekent dat we terug gaan naar het systeem vóór de coronapandemie.

Concreet houdt dit in dat elk team 22 wedstrijden gaat spelen; 11 thuiswedstrijden en 11 uitwedstrijden. Er wordt niet halverwege een splitsing gemaakt; je speelt dus een hele competitie waarbij op het einde 1 kampioen is en eventueel promovendi en degradanten (dit is natuurlijk afhankelijk van de divisie omdat we met een piramidesysteem werken).

Het uitgangspunt van de indeling voor volgend seizoen is dat kampioenen van het vorige seizoen beloond worden. Mocht je dus kampioen zijn geworden in de 2e divisie, dan speelt jouw team het komende seizoen in de 1e divisie (tenzij je stopt met jouw team). De rest zal zoveel mogelijk worden ingedeeld op basis van de eindstand van het vorige seizoen. Het streven is om ook weer een 4e divisie te hanteren, maar dit is uiteraard weer afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De competitie-indeling wordt z.s.m. na de sluiting van de inschrijving bekend gemaakt. De inschrijving is open t/m 7 augustus 24:00 uur.

Over dit besluit kan geen bezwaar meer worden gemaakt; hier gaan we het mee doen. Vragen mogen uiteraard altijd gesteld worden aan de leden van het bestuur.

Reacties:

Laat een reactie achter