De “nieuwe generatie” slaat toe tijdens de K.O.-ppels 2021/2022

Bericht:

Op vrijdagavond 20 mei was er na 1 jaar van afwezigheid weer een finale te spelen in Café De Trijesprong bij Jaap & Ida. De halve finales en finale van de K.O.-ppels 2021/2022 stonden op het programma. De titelverdedigers Micheal Plooy & Mats Gies waren aanwezig en uiteraard wilden zij deze titel wederom mee naar huis nemen.

Op deze finaledag was een sterk deelnemersveld overgebleven. Er was zelfs 1 koppel aanwezig wat nog geen enkel punt had afgestaan; Jarno Bottenberg & Wesley Veenstra hadden al hun wedstrijden met 8-0 gewonnen. Daarnaast hadden de overgebleven koppels sowieso geen makkelijke route naar de finaledag; het niveau was in het algemeen goed tot zeer goed te noemen! Maar genoeg over hoe de koppels deze dag hebben behaald.

Halve finales
De koppels mochten; net als bij de laatste editie; hun eigen lot bepalen. Door het trekken van een nummer werden de volgende halve finales geloot:
– Jarno Bottenberg & Wesley Veenstra – Dennis Stelzer & Lesly Tessin
– Gillian Koehoorn & Meinte Hibma – Michael Plooy & Mats Gies

Het koppel Jarno/Wesley wist overtuigend, maar wel ietwat geflatteerd, wederom met 8-0 hun wedstrijd te winnen van Dennis/Lesly. Er waren absoluut kansen voor Dennis & Lesly, maar de dubbels werden te vaak gemist op belangrijke momenten. Hier wisten Jarno & Wesley wel raad mee. Op het andere bord was het iets spannender. Gillian & Meinte kwamen al snel met 7-1 voor, maar Michael & Mats gaven niet op en wisten zich terug te knokken naar 7-3 en hadden kansen op 7-5. Toch wisten Gillian & Meinte na 8 gemiste matchdarts de overwinning binnen te slepen en met 9-3 te winnen van de titelverdedigers.

Finales
Zoals de titel al aangeeft was het een finale met allemaal relatief jonge spelers in deze finale. En wat een prachtige affiche werd deze finale! Beide koppels gaven geen centimeter toe aan hun tegenstanders. De singles werden eerlijk verdeeld en ook tijdens de koppels was het stuivertje wisselen. Tijdens de finale werden meerdere hoge finishes gegooid en ook vaak voor de winst van een partij. Er moest een allesbeslissende 5e koppelwedstrijd aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Gillian & Meinte hadden de 4e koppelpartij overtuigend gewonnen met 3-1 en waren uiteraard vol zelfvertrouwen deze laatste wedstrijd ingegaan. Helaas voor hen kregen zij in deze laatste partij geen grip op Jarno & Wesley. Zoals gezegd werden er hoge finishes gegooid en Wesley sleepte voor zijn koppel de titel binnen met een keurige 146-finish (triple-19, triple-19, dubbel-16)!

Reacties:

Laat een reactie achter