Acht FDB’ers in finalefase PDC Q-school

Bericht:

14 februari 2021 – Vandaag begint de finalefase van de Europese Q-School in het Duitse Niedernhausen. Maar liefst acht FDB’ers hebben zich voor het eindtoernooi weten te plaatsen en strijden samen met 120 andere deelnemers om 12 Tour Cards voor het PDC-circuit.

Via de voorrondes van de Europese Q-school, die afgelopen week hebben plaatsgevonden, hebben FDB’ers Richard Veenstra, Gijsbert van Malsen, Michael Plooy, Rients Visser, Jan-Dirk de Groot en Gillian Koehoorn zich weten te plaatsen voor de finalefase. Jan Dekker en Jitse van der Wal zijn direct geplaatst voor het eindtoernooi, omdat zij afgelopen seizoen hun PDC Tour Card zijn verloren of in de top-16 van de Challenge Tour en Development Tour zijn geëindigd.

De finalefase
Van zondag 14 februari tot en met woensdag 17 februari wordt er elke dag een toernooi gespeeld, waarbij de winnaar een tweejarige Tour Card ontvangt. Na vier speeldagen krijgt ook de top acht van de eindranglijst een Tour Card. Zo kun je dus, zonder een dagtoernooi te winnen, toch een Tour Card bemachtigen.

De spelers die in het bezit zijn van een Tour Card, kunnen aan de Pro Tour-toernooien meedoen. Daarnaast mogen ze deelnemen aan de kwalificatietoernooien voor de Euro Tour-evenementen, de qualifiers voor de Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals en het allerlaatste WK-kwalificatietoernooi.

Uitslagen
Via deze link kun je een liveblog volgen met de uitslagen. We wensen alle FDB’ers veel succes!

Reacties:

Laat een reactie achter